16 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Ελπίδα… χάθηκε στα χιόνια! Ξεχείλισε η οργή για την αδιανόητη ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών

Μια πολύ δύσκολη νύχτα, μετά από μια εξίσου δύσκολη ημέρα περνούν οι κάτοικοι της Αττικής και άλλων περιφερειών της χώρας, καθώς -όπως αποδείχθηκε- ο κρατικός μηχανισμός ήταν ανέτοιμος να αντιμετωπίσει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας “Ελπίς”, το οποίο κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να παραλύσει όλο το λεκανοπέδιο.

Το χιόνι που έπεσε και πέφτει, ναι μεν ήταν πολύ, αλλά δεν δικαιολογείται η κατάσταση με οδηγούς εγκλωβισμένους επί 7 και 8 ακόμα και 9 ώρες στα αυτοκίνητά τους (στην περίπτωση της Αττικής Οδού και παραπάνω).

Δεν ήταν μόνο οι εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αττική Οδό, αλλά και εκατοντάδες άλλοι σε διάφορα σημεία της Αττικής που ουδεμία σχέση με την Αττική Οδό είχαν.

 

Ταυτόχρονα, πολλά νοικοκυριά σε όλο το λεκανοπέδιο είναι ώρες ολόκληρες χωρίς ρεύμα που είναι το πιο πολύτιμο αγαθό αυτή την στιγμή, έτσι ώστε να υπάρχει θέρμανση την ώρα που ο υδράργυρος έχει πέσει πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν.

Χρειάστηκε η οργή των πολιτών να ξεχειλίσει για να ζητηθεί από την Πολιτική Προστασία η συνδρομή του στρατού, προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι εκατοντάδες πολίτες που επί ώρες περίμεναν καρτερικά μέσα στο κρύο στην Αττική οδό.

 

Σε πολλούς δήμους το πρώτο φως της ημέρας θα τους βρει με αρκετές καταστροφές από το χιόνι, καθώς έχουν πέσει δέντρα σε αυτοκίνητα και τα έχουν καταπλακώσει, είτε έχουν πέσει και στην μέση των δρόμων.

Θεωρείται αδιανόητο λεωφόροι όπως η Μεσογείων, η Μαραθώνος, η Κηφισίας, η Βουλιαγμένης αλλά και το κέντρο της Αθήνας να χρειάζονται αλυσίδες, καθώς αυτό δείχνει ελλειπή προετοιμασία για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Ακόμα και 12 ώρες εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό

Ακόμα και 12 ώρες συμπλήρωσαν οδηγοί, εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό μέσα στο κρύο και τα χιόνια. Για ώρες είχαν αφεθεί στην… τύχη τους, μέχρι που λίγο πριν από τις 8 το βράδυ ανακοινώθηκε η συνδρομή του στρατού στην επιχείρηση απεγκλωβισμού. Βέβαια, ήδη κάποιοι, είτε γιατί είχαν απελπιστεί, είτε γιατί είχαν αγανακτήσει, παράτησαν τα αυτοκίνητα τους και έφυγαν με τα πόδια, αναζητώντας κυρίως… ζέστη. 

 

Αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Τρίτη σε έξι Περιφέρειες

Η κυβέρνηση αποφάσισε να κηρυχθεί επίσημα γενική αργία την Τρίτη (25.01.2022), σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τις σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, να κάνουν λόγο για αργία στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς και σε Εύβοια, Βοιωτία, Κρήτη και Κυκλάδες θα υπάρχει αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Αργότερα, έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία ότι στις παραπάνω περιοχές προστίθενται και τα Δωδεκάνησα.

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.
Ειδικώς τα καταστήματα τροφίμων δύνανται να λειτουργήσουν από τις 10:00 έως τις 18:00.

Τα ΜΜΜ θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό (τα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν και τα κινούμενα όπου είναι δυνατόν).

Κλειστά σχολεία, χωρίς τηλεκπαίδευση 

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ – ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ

To άρθρο Η Ελπίδα… χάθηκε στα χιόνια! Ξεχείλισε η οργή για την αδιανόητη ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ