20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Εμινέ Ερντογάν υποδέχθηκε στην Κωνσταντινούπολη τη σύζυγο του Ζελένσκι

Η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας Εμινέ Ερντογάν, σύζυγος του Προέδρου Ερντογάν, υποδέχτηκε την κ. Ολένα Ζελένσκα, σύζυγο του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην Κωνσταντινούπολη, στην έπαυλη Βαχντετίν στον Βόσπορο.

Σε ανάρτηση στο λογαριασμό της η Εμινέ Ερντογάν τόνισε: «Πιστεύω ότι θα επουλώσουμε τις πληγές του ουκρανικού λαού, ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα παιδιά που είναι θύματα πολέμου».

Ukrayna Devlet Başkanı’nın eşi değerli dostum Olena Zelenska Hanımefendi’yi İstanbul’da ağırlamaktan mutluluk duydum.

Savaş mağduru kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere Ukrayna halkının yaralarını el birliği ile saracağımıza inanıyorum. pic.twitter.com/I6DV6L6iZQ

— Emine Erdoğan (@EmineErdogan) October 2, 2022

Η κ. Ζελένσκα έδωσε πληροφορίες για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς και για το έργο του ιδρύματος που φέρει το όνομά της. Η κ. Ζελένσκα παρέδωσε ευχαριστήρια επιστολή του συζύγου της για τη στήριξη που δόθηκε στην Ουκρανία από την Πρώτη Κυρία Ερντογάν.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τη φιλοξενία από την Τουρκία 1300 ορφανών παιδιών από την Ουκρανία, η κ. Ζελένσκα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη, Αριάνα Φερεντίνου, ζήτησε βοήθεια για την απομάκρυνση περίπου 200 παιδιών με ειδικές ανάγκες και τη μεταφορά τους στην Τουρκία.

Η κ. Ζελένσκα σε ανάρτησή της στο Twitter έγραψε: “Ήμουν ευτυχής που συναντήθηκα με την Πρώτη Κυρία της Τουρκίας Εμινέ Ερντογάν. Συζητήσαμε την μελλοντική εκκένωση των ορφανοτροφείων από την Οδησσό. Επίσης συζητήσαμε πώς μπορεί να βοηθηθεί πιο αποτελεσματικά η Ουκρανία. Είμαι ευγνώμων προς την κ. Εμινέ για την κατανόησή της και την ασφάλεια των παιδιών“.

Was glad to meet the First Lady @EmineErdogan in Turkey. Discussed the future evacuation here of orphanages from Odesa. Also told about @Zelenska_FND, through which you can help Ukraine even more effectively. I am grateful to Mrs.
Emine for understanding and children safety. pic.twitter.com/XQmbpbGtPM

— Олена Зеленська (@ZelenskaUA) October 2, 2022

Η Ολένα Ζελένσκα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Την Ολένα Ζελένσκα δέχθηκε το απόγευμα και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας συνοδευόταν από τον Andriy Yermak, επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου, την Yulia Svyrydenko, πρώτη αναπληρώτρια πρωθυπουργό της Ουκρανίας, τον Αndrii Sybiha, αναπληρωτή επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Άγκυρα, Vasyl Bodnar, και τον γενικό πρόξενο στην Πόλη, Roman Nedilskyi, στελέχη της Προεδρίας και συνεργάτες της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Παναγιώτατος εξέφρασε για άλλη μία φορά τη συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο ουκρανικό λαό, ο οποίος με σθένος και αποφασιστικότητα υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας του, και εξέφρασε την ευχή σύντομα ο πόλεμος να τερματιστεί και να επανέλθει η ειρήνη στην Ουκρανία. Η Ολένα Ζελένσκα ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για το ενδιαφέρον και τη στήριξή του προς τον λαό της Ουκρανίας.

Στη συνάντηση παρέστη και Μ. Εκκλησιάρχης Αέτιος, διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου. Προηγουμένως, η Ολένα Ζελένσκα προσκύνησε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, όπου ο ουκρανικής καταγωγής Πατριαρχικός Διάκονος Επιφάνιος Καμιάνοβιτς, ο οποίος εκτέλεσε χρέη διερμηνέως, την ενημέρωσε για την ιστορία και τα κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ