24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η εξαιρετική ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου στους Κορυσχάδες, το Σάββατο 31/7. Συναυλία μετά την εικαστική έκθεση (ΒΙΝΤΕΟ)

Όμορφο και μελωδικό προμηνύεται το βράδυ του Σαββάτου, 31 Ιουλίου 2021, στους Κορυσχάδες. Μετά τα εγκαίνια της σημαντικής εικαστικής έκθεσης με τίτλο «Το΄21 με τον χρωστήρα & τη γραφίδα – Στιγμές της ιστορίας μας στις τέχνες και στα γράμματα» [δείτε εδώ αναλυτικά], το ενδιαφέρον θα μετατοπιστεί στο αμφιθέατρο παραπλεύρως του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης.

Εκεί, γύρω στις 9μμ, η ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου θα παρουσιάσει μια άρτια σκηνοθετημένη παράσταση που βασίζεται στο ευρύ της ρεπερτόριο, με τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών αλλά και νέων και ταλαντούχων δημιουργών.

«Η χαρισματική ερμηνεύτρια με την σπάνια φωνή, τον σεβασμό προς το κοινό και την αβίαστη θεατρικότητα, μας καλεί να την ακολουθήσουμε σε ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι με όχημα το δημιουργικό της πάθος και μοναδική προϋπόθεση να αφεθούμε στη μαγεία που θα δημιουργήσει στο ειδυλλιακό προαύλιο αμφιθέατρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων», αναφέρουν για την εκδήλωση ο Δήμος Καρπενησίου και η ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ.

Λίγα λόγια

Στα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα, γύρω στο 2000, η Ρίτα Αντωνοπούλου συνεργάστηκε με τον Μίμη Πλέσσα, για να ακολουθήσει η συνεργασία με τον Σταμάτη Κραουνάκη.

Το 2006 ήταν η χρονιά σταθμός στην καριέρα της. Επιλέγεται μετά από οντισιόν από τον Θάνο Μικρούτσικο και ξεκινάει εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου μαζί με τον Γιάννη Κούτρα. Η συνεργασία της με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη υπήρξε εξαιρετική και άφθαρτη στο χρόνο καθώς συνεχίστηκε αδιάλειπτα μέχρι και το 2019, ούσα η βασική του ερμηνεύτρια.

Το καλοκαίρι του 2007 ξεκινάει περιοδείες και η πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά έρχεται τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ενώ τον Ιούνιο του 2009 εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο ως σολίστ. Στο βιογραφικό της, ξεχωρίζουν συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, ο Μανόλης Μητσιάς, Χρ. Θηβαίος, Μίλτος Πασχαλίδης, Δημ. Μπάσης, Γ. Κότσιρας, Β. Παπακωνσταντίνου, Π. Κατσιμίχας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.α.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ