20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Ευρυτάνισσα Μελίνα Γεωργίου βραβεύεται απόψε από τον ΠΣΑΤ, ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του τάε κβον ντο

Η μεγάλη γιορτή του Ελληνικού Αθλητισμού, που διοργανώνεται από τον ΠΣΑΤ έφτασε και λαμβάνει χώρα σήμερα (22/12, 17:30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εν παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου διεξάγει κάθε χρόνο από τον 1954 την εν λόγω γιορτή, αναδεικνύοντας τους κορυφαίους για κάθε χρονιά. Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής η «Γιορτή των Κορυφαίων» για τη χρονιά του 2021 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3 και την πλατφόρμα «ERTFLIX».

Εκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα παραβρεθεί στην γιορτή, τόσο ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, όσο και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ παρουσιαστές της εκδήλωσης θα είναι η Α’ αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Άρια Αγάτσα και ο Α’ αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ, Βαγγέλης Ιωάννου.

Στη γιορτή θα ανακοινωθούν οι Κορυφαίοι του 2021 (αθλητής, αθλήτρια, ομάδα και προπονητής), αλλά και οι Κορυφαίοι με Αναπηρία (αθλητής, αθλήτρια και ομάδα). Παράλληλα, ο ΠΣΑΤ θα απονείμει έπαθλα σε αθλητές, αθλήτριες, προσωπικότητες, συλλόγους και φορείς του αθλητισμού που ξεχώρισαν για το ήθος τους και την κοινωνική προσφορά τους στη χρονιά που ολοκληρώνεται.

Έπαθλο σε Ευρυτάνισσα

Ξεχωριστή τιμή αποτελεί για τη 14χρονη Μελίνα Γεωργίου, αθλήτρια του Αίαντα Αγίου Δημητρίου με ευρυτανική καταγωγή (κόρη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιώργου Γεωργίου), το γεγονός ότι θα βραβευθεί απόψε από τον ΠΣΑΤ, ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του τάε κβον ντο.

«Πριν ακόμη κλείσει τα 14 κατέκτησε το περασμένο καλοκαίρι το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων στα -41 κιλά, ανεβαίνοντας στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης. Ανήκει στον Αίαντα Αγίου Δημητρίου και είναι μαθήτρια του Β ́ Γυμνασίου Πεύκης όπου ξεχωρίζει και για τις άριστες επιδόσεις στα μαθήματα. Προέρχεται από αθλητική οικογένεια», διαβάζουμε σχετικά.

Οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι για κάθε βραβείο:

Για τον Κορυφαίο Αθλητή 2021:

Γιάννης Αντετοκούνμπο (μπάσκετ)
Στέφανος Ντούσκος (κωπηλασία)
Μίλτος Τεντόγλου (στίβος)

Για την Κορυφαία Αθλήτρια 2021:

Άννα Ντουντουνάκη (κολύμβηση)
Μαρία Σάκκαρη (τένις)
Κατερίνα Στεφανίδη (στίβος)

Για την Κορυφαία Ομάδα 2021:

ΑΕΚ Χάντμπολ Ανδρών
Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών
Ολυμπιακός Υδατοσφαίριση Γυναικών

Για τον Κορυφαίο Προπονητή 2021:

Θεόδωρος Βλάχος (υδατοσφαίριση)
Χάρης Παυλίδης (υδατοσφαίριση)
Γιώργος Πομάσκι (στίβος)

Για τον Κορυφαίο Αθλητή με Αναπηρία:

Νάσος Γκαβέλας με guide τον Σωτήρη Γκαραγκάνη (στίβος) 
Θανάσης Κωνσταντινίδης (στίβος)
Γρηγόρης Πολυχρονίδης (μπότσια)

Για την Κορυφαία Αθλήτρια με Αναπηρία:

Δωροθέα Ποιμενίδου (τοξοβολία)
Στέλλα Σμαραγδή (στίβος)
Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (κολύμβηση)

Για την κορυφαία Ομάδα Αθλητών με Αναπηρία:

Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου 5Χ5
Μικτά Ζευγάρια BC3 Μπότσια
Ομαδικό Σπάθης, Ξιφασκία με αμαξίδιο

Μάλιστα, η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με βίντεο-αφιέρωμα στον παγκόσμιο δημιουργό και λάτρη του αθλητισμού, Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος «έφυγε» πριν από λίγους μήνες από κοντά μας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ