26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Η Ευρυτανία έχει πάλι γυναίκα βουλευτή. Συγχαρητήρια, Τζίνα!”. Η Ντόρα Μπακογιάννη, για την εκλογή της Τζίνας Οικονόμου στην Ευρυτανία

Στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989 ο Παύλος Μπακογιάννης, βουλευτής της ΝΔ στη μονοεδρική της Ευρυτανίας, δολοφονείται από την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν. Μετά τη δολοφονία του συζύγου της, το Νοέμβριο του 1989, η Ντόρα Μπακογιάννη εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου κερδίζοντας τη μονοεδρική περιφέρεια της Ευρυτανίας, όπου επανεξελέγη και στις δύο επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τον Απρίλιο του 1990 και τον Οκτώβριο του 1993. Έγινε, έτσι, η 1η γυναίκα βουλευτής της Ευρυτανίας.

Τριάντα τέσσερα (34) χρόνια αργότερα, η Τζίνα Οικονόμου έγινε η δεύτερη βουλευτής γένους θηλυκού στη μονοεδρική της Ευρυτανίας, κερδίζοντας την πρωτιά στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου. Οι δύο γυναίκες πολιτικοί συναντήθηκαν σήμερα στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στο Μοσχάτο.

“26/5/2023. Μοσχάτο. Η παρακαταθήκη βαριά όταν η πρώτη γυναίκα βουλευτής που διαδέχεται τη Ντόρα Μπακογιάννη στο βουλευτικό αξίωμα στην Ευρυτανία είμαι εγώ!”, έγραψε η Τζίνα Οικονόμου αναρτώντας μια σέλφι με την Ντόρα Μπακογιάννη.

“Η Ευρυτανία έχει πάλι γυναίκα βουλευτή. Συγχαρητήρια, Τζίνα!”, έγραψε με τη σειρά της η κα Μπακογιάννη.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ