29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Η Ευρυτανία αποφάσισε ανανέωση σε πρόσωπα – Eυχαριστώ όλους τους Ευρυτάνες – Δώσαμε έναν δύσκολο αλλά καθαρό αγώνα”. Οι πρώτες δηλώσεις της Θ. Οικονόμου (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Σε κλίμα χαράς και ευφορίας και παρουσία δεκάδων ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας και υποστηρικτών της, η Θωμαΐς (Τζίνα) Οικονόμου προέβη στις πρώτες της δηλώσεις μετά την εμφατική της νίκη στην Ευρυτανία, ένα αποτέλεσμα που, όπως παραδέχθηκε, αποτέλεσε -όσον αφορά στην έκταση της διαφοράς- έκπληξη ακόμα και για την ίδια.

Με καταμετρημένο το 90% των εκλογικών τμημάτων στην Ευρυτανία (111 από 124), η κα Οικονόμου συγκεντρώνει 2.745 σταυρούς, έναντι 1.991 του Κων/νου Κοντογεώργου, συνυποψηφίου της στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και βασικού διεκδικητή της έδρας. Η «ψαλίδα» υπέρ της κας Οικονόμου είχε αρχίσει να «ανοίγει» από νωρίς καθώς προχωρούσε η ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων και σταδιακά άρχισε να γίνεται σαφές ότι η διαφορά καθίστατο μη ανατρέψιμη.

Μιλώντας στα Ευρυτανικά Νέα, η Τζίνα Οικονόμου αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη της ΝΔ στην Ευρυτανία και, σχολιάζοντας την πρωτιά της, σημείωσε πως οι εκλογείς «αποφάσισαν ανανέωση σε πρόσωπα». «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Ευρυτάνες (…)  που με τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους, θέλω να ευχαριστήσω τους στενούς μου συνεργάτες, τους φίλους, τους γνωστούς, τους δικούς μου ανθρώπους, όλους όσοι πίστεψαν σε μένα και έδωσαν μαζί με εμένα έναν πολύ δύσκολο αλλά έντιμο και καθαρό αγώνα». Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνυποψηφίους της με τη ΝΔ, οι οποίοι «συνέβαλαν, μαζί με εμένα, στο να πετύχει η μονοεδρική της Ευρυτανίας αυτό το πολύ μεγάλο ποσοστό, αυτή την πολύ μεγάλη νίκη».

Ειδική μνεία επεφύλασσε για τους νέους ψηφοφόρους της Ευρυτανίας, τονίζοντας πως θα καταβάλλει προσπάθεια για να επιστρέψουν στον τόπο τους, ενώ εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη («ο μεγάλος νικητής των εκλογών», όπως σημείωσε) για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό της. Ανέπτυξε, επίσης, το όραμά της για την Ευρυτανία της επόμενης ημέρας και ανέφερε πως από τον αγώνα για να βγει ο τόπος από την κρίση «…δεν περισσεύει κανείς», ζητώντας συστράτευση και συνεργασία για το καλό της Ευρυτανίας. Τέλος, σε ερώτηση της εφημερίδας, παραδέχθηκε πως η έκταση της νίκης της ήταν απρόσμενη ακόμα και για την ίδια.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ