19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Ευρυτανία στο επίκεντρο του μοτοσικλετισμού. Διήμερο εκδηλώσεων διοργανώνει η ΛΕΜΟΚ, enduro day αύριο με συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα

Να αναδείξουν τον περιηγητικό μοτοσικλετισμό και παράλληλα τις προοπτικές εφαρμογής του στη φύση της Ευρυτανίας, έχουν, μεταξύ άλλων, ως στόχο οι άνθρωποι της Λέσχης Μοτοσκλετιστών Καρπενησίου, που την Κυριακή 22/5/22 οργανώνουν την 1η εντουροβόλτα

Μια μεγάλη γιορτή των δύο -και όχι μόνο-τροχών θα στηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο (21-22 Μαΐου) με επίκεντρο το Καρπενήσι. Η Λέσχη Μοτοσκλετιστών Καρπενησίου (ΛΕ.ΜΟ.Κ.) διοργανώνει μια μεγάλη βόλτα με μηχανές εντούρο στη φύση της Ευρυτανίας, μια διαδρομή σχεδόν 110 χιλιομέτρων σε δασικούς δρόμους και μονοπάτια του νομού που έχει ως στόχο να αναδείξει την περιοχή ως έναν τόπο ιδανικό για εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και με προτεραιότητα στην ασφάλεια των αναβατών.

Στη φύση της Ευρυτανίας με 2 τροχούς

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΛΕ.ΜΟ.Κ., οι συμμετοχές στην 1η εντουροβόλτα θα είναι δεκάδες. Έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το event, λέει στα Ευρυτανικά Νέα ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΛΕ.ΜΟ.Κ., Νίκος Λαθύρης, αναβάτες από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Αγρίνιο, τη Λαμία κ.α. Η εκκίνηση θα γίνει το πρωί της Κυριακής (22/5) από το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου και οι συμμετέχοντες θα κινηθούν εν συνεχεία στον δασικό της Μυρίκης και τον Άγιο Νικόλαο, για να προσεγγίσουν κατόπιν το μνημείο στα Κοκκάλια και το χωριό Πουγκάκια Φθιώτιδας. Από εκεί θα κινηθούν με προορισμό το ξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων, στους πρόποδες του ανατολικού Βελουχιού, για να επιστρέψουν, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 20 ευρώ/άτομο.

Ήδη, το προηγούμενο διάστημα, λέει στην εφημερίδα ο πρόεδρος της ΛΕ.ΜΟ.Κ., Φώτης Ζαχαράκης, μέλη της λέσχης ανέλαβαν τον καθαρισμό και τη σηματοδότηση της διαδρομής, ενώ αγαστή είναι η συνεργασία με τις τοπικές δασικές υπηρεσίες και ειδικότερα το Δασαρχείο Καρπενησίου. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι έχουν χαραχθεί και εναλλακτικές διαδρομές σε ορισμένα σημεία, ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή και από τετράτροχα οχήματα ATV («γουρούνες»). «Η 1η εντουροβόλτα της Λέσχης μοτοσικλετιστών Καρπενησίου είναι γεγονός! Στις 22 Μαΐου κάνουμε βόλτα στα μονοπάτια και τους χωματόδρομους του Καρπενησίου και σας ξεναγούμε στις πανέμορφες τοποθεσίες μας!», αναφέρει στην πρόσκλησή της η τοπική λέσχη.

Εξάλλου, το βράδυ του Σαββάτου (21 Μαΐου) στο Αθλητικό Κέντρο θα διοργανωθεί πάρτι με μουσική, μπάρμπεκιου κ.α. ενώ θα διατίθεται χώρος για κάμπινγκ (με ζεστό νερό, WC) έπειτα από έγκριση του σχετικού αιτήματος που υποβλήθηκε στον Δήμο Καρπενησίου, που στέκεται αρωγός των διήμερων εκδηλώσεων. Σημαντική είναι, επίσης, η συνδρομή της τοπικής αστυνομίας και πυροσβεστικής. Θα είναι, εν πολλοίς, ένα μεγάλο αντάμωμα ανθρώπων απ’ όλη την Ελλάδα με κοινή αγάπη τις μηχανές, την περιπέτεια, τη φύση, την αδρεναλίνη σε δύο -ή και περισσότερους- τροχούς.

Οδηγική παιδεία και ασφάλεια

Η Λέσχη Μοτοσκλετιστών Καρπενησίου ιδρύθηκε πριν από ακριβώς έναν χρόνο, τον Μάιο του 2021, από μια παρέα φίλων που σταδιακά μεγάλωσε και είχε στο επίκεντρό της τις μηχανές. Η ΛΕ.ΜΟ.Κ. αποτελείται σήμερα από περίπου εκατό μέλη, ενώ στον πυρήνα της φιλοσοφίας της είναι η διάδοση και εμπέδωση της μοτοσικλετιστικής παιδείας στην τοπική κοινωνία, μέσω της χρήσης προστατευτικού εξοπλισμού (κράνος, ρουχισμό-εξοπλισμό) κατά τη διάρκεια της οδήγησης, της τήρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κλπ.

Η λέσχη στοχεύει στο μέλλον να αποκτά ολοένα και πιο ενεργή παρουσία στο τοπικό κοινωνικό γίγνεσθαι, καταρρίπτοντας μύθους που σχετίζονται με τις μοτοσικλέτες αλλά και προωθώντας την ασφαλή οδήγηση (πχ μέσω ενημερωτικών δράσεων σε σχολεία του νομού). Στον «στόλο» της ΛΕ.ΜΟ.Κ. υπάρχουν σήμερα περί τις 40 μηχανές (δίτροχες και τετράτροχες), που κατά καιρούς συμμετέχουν σε βόλτες και μονοήμερες εξορμήσεις στην ευρυτανική φύση. Η λέσχη θα επιδιώξει, λένε οι άνθρωποι που την απαρτίζουν, ακόμα μεγαλύτερες εκδηλώσεις τα επόμενα χρόνια (πχ ένα φεστιβάλ εντούρο), καθώς ο νομός αποτελεί ιδανικό πεδίο δράσης λόγω των ανεξάντλητων off road διαδρομών που διαθέτει, από το Καρπενήσι ως τα Άγραφα.

Το Δ.Σ. της ΛΕ.ΜΟ.Κ. έχει ως εξής: Πρόεδρος είναι ο Φώτης Ζαχαράκης, Αντιπρόεδρος ο Άγγελος Παχής, Ταμίας ο Δημήτρης Στόκας, Γενικός Γραμματέας ο Ηλίας Αποστόλου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ο Νίκος Λαθύρης. Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις της λέσχης μέσα από τους λογαριασμούς που διατηρεί στα κοινωνικά δίκτυα (facebook, Instagram).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ