20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Θεσσαλονίκη στις εννέα ευρωπαϊκές πόλεις που εκπονούν σχέδιο κατά της αστεγίας

Τις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για την εξασφάλιση προσιτής κατοικίας για ανθρώπους που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες παρουσίασαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Κούπκας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού και Πρόεδρος της ΜΑΘ ΑΟΤΑ Μαρία Καραγιάννη στη Γάνδη, συμμετέχοντας στην ευρωπαϊκή συνάντηση του Δικτύου Σχεδιασμού Δράσης ROOF. 
Στόχος του προγράμματος ROOF είναι η εκπόνηση από τις εννέα ευρωπαϊκές πόλεις-μέλη Τοπικών Σχεδίων Δράσης, με σκοπό την εξάλειψη της αστεγίας και την προώθηση της οικονομικά προσιτής κατοικίας. Η έλλειψη που έχει αρχίσει να καταγράφεται σε οικονομικά προσιτή κατοικία στη Θεσσαλονίκη αποτελεί μία από τις κοινωνικό-οικονομικές αστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης από την πρώτη στιγμή. Ήδη στο πλαίσιο του προγράμματος ολοκληρώνεται η σχετική πλατφόρμα πληροφόρησης για ενδιαφερόμενους και ωφελούμενους του προγράμματος καθώς και η δημιουργία φορέα παροχής κοινωνικής κατοικίας, με στόχο την αξιοποίηση του αδρανούς κτιριακού αποθέματος. 
Στο συνέδριο εκπροσωπήθηκε και η Ελληνική Πολιτεία από τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη, ο οποίος παρουσίασε τον Δήμο Θεσσαλονίκης ως παράδειγμα καλής πρακτικής στους εκπροσώπους των υπόλοιπων ευρωπαϊκών πόλεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η Γλασκόβη, η Λιέγη, η Τουλούζη κ.ά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ