27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η ισχύς εν τη ενώσει, με φόντο την ευρυτανική φύση. Ο Ε.Ο.Σ. Καρπενησίου στα “λημέρια” του Ο.Σ. Αγράφων

Ποταμοδιάσχιση στον Γρανιτσιώτη, πεζοπορία σε νέα και παλιά μονοπάτια και αναρρίχηση σε κάθετους βράχους στα πεδία Βαλαώρας-Τοπολιάνων, περιλάμβανε η εκδρομή του Ορειβατικού στον Δήμο Αγράφων

Εξόρμηση στη δυτική Ευρυτανία οργάνωσε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Καρπενησίου, μέσω της συνεργασίας με τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγράφων.

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, οι τοπικοί σύλλογοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία φύσης και περιπέτειας στους λάτρεις της πεζοπορίας και της αναρρίχησης.

Με κοινό στόχο την ανάδειξη της ευρυτανικής φύσης, συνεργάστηκαν και έδωσαν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να εξερευνήσουν τα εντυπωσιακά αναρριχητικά πεδία “Εύρυτος” και “Φαράγγι Μπουζουνίκου”, τον ποταμό Γρανιτσιώτη κ.α. Η δράση αποτέλεσε μια μοναδική αφορμή για την ανακάλυψη νέων τόπων για την πλειονότητα των συμμετεχόντων, ενώ η δυναμική παρουσία δεκάδων παιδιών, ήταν το πιο θετικό και αισιόδοξο μήνυμα της ημέρας.

Η δυτική Ευρυτανία, στην αφάνεια εδώ και δεκαετίες, απούσα από τους ταξιδιωτικούς και πεζοπορικούς οδηγούς, κερδίζει σιγά-σιγά τη θέση που της αξίζει στην προτίμηση ντόπιων και επισκεπτών, χάρη στην παρθένα φύση της, τον ανόθευτο χαρακτήρα της και τη φιλοξενία των Αγραφιωτών. Σημαντική είναι η συμβολή προς αυτή την κατεύθυνση του Ο.Σ. Αγράφων και του προέδρου του, Θωμά Νταβαρίνου, ακούραστου εργάτη που οργάνωσε τη διάνοιξη πλήθους αναρριχητικών διαδρομών σε Βαλαώρα και Τοπόλιανα, τον καθαρισμό και σηματοδότηση μονοπατιών κ.α.

Το ετήσιο Φεστιβάλ Αναρρίχησης, που φέτος έγινε για 2η χρονιά (11, 12 και 13 Αυγούστου) αποτελεί «καρπό» της προσπάθειας για την ανάδειξη των εναλλακτικών δραστηριοτήτων που προσφέρει απλόχερα η αγραφιώτικη φύση.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης του ΕΟΣ Καρπενησίου στα Άγραφα, ο πρόεδρος του συλλόγου, Σωτήρης Παπαχρήστος, «σε ένδειξη φιλίας και συνεργασίας», παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Ορειβατικό Σύλλογο Αγράφων, την οποία παρέλαβε ο Θ. Νταβαρίνος.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ