27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Κέλλυ Μπουρδάρα αναδείχθηκε πρόεδρος στο νεοσύστατο σωματείο “Φίλοι των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ) Ευρυτανίας” – Οι στόχοι

Με βάση το καταστατικό του, σκοποί του Σωματείου είναι η ηθική συμπαράσταση, η υλική ενίσχυση και διάδοση στο ευρύ κοινό της σημασίας του έργου των σκοπών των ΓΑΚ Ευρυτανίας

από την έντυπη έκδοση

Την Κυριακή 2 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Καρπενησίου αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του πρώτου Δ.Σ. του νεοϊδρυθέντος σωματείου “Φίλοι των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ) Ευρυτανίας”.

Το νεοκλεγέν συμβούλιο, συστήθηκε αυθημερόν σε Σώμα και αποτελείται από τους: Κέλλυ Μπουρδράρα, Πρόεδρος, Δημητρίου Γιάννης, Αντιπρόεδρος, Σιαξαμπάνη Ελένη, Γενική Γραμματέας, Παρούτσας Γιάννης, Ταμίας και Σβερώνη Σπυριδούλα, Ειδ. Γραμματέας.

Με βάση το καταστατικό του, σκοποί του Σωματείου είναι η ηθική συμπαράσταση, η υλική ενίσχυση και διάδοση στο ευρύ κοινό της σημασίας του έργου των σκοπών των ΓΑΚ Ευρυτανίας. Στοχεύει, επίσης, να συμβάλλει στον εντοπισμό και τη διάσωση αρχειακού υλικού και να αναλάβει πάσης φύσεως εργασίες, υπό την άμεση επίβλεψη των ΓΑΚ Ευρυτανίας, που να αποβλέπουν στη διάσωση, επεξεργασία και ασφαλή μεταφορά του υλικού αυτού. Για τους σκοπούς αυτούς ο Σύλλογος θα πραγματοποιεί διαλέξεις, εκδόσεις, συμπόσια και θα προβαίνει σε συνεργασία με άτομα και άλλους φορείς που τα αντικείμενα των ενδιαφερόντων τους να συμπίπτουν με τους σκοπούς του σωματείου.

Σύμφωνα με όσα επεσήμανε η κα Μπουρδάρα, κατά τον απολογισμό των πεπραγμένων της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, η σύσταση του συλλόγου κατέστη επιτακτική από την ίδια τη δράση των ΓΑΚ Ευρυτανίας, τα οποία την τελευταία 15ετία έχουν σημαντικότατο έργο να επιδείξουν, καθώς υπάρχει συνεχής παρουσία τους σε επιστημονικά συνέδρια, και εκδηλώσεις μνήμης τόσο στο Καρπενήσι, όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Μεταξύ άλλων η κα Μπουρδάρα ανέφερε: «Ήδη από τη νομική σύσταση των ΓΑΚ, η Ευρυτανία, πληρούσε τις προϋποθέσεις που απαιτούσε ο νόμος για τη δημιουργία παραρτήματος. Σταθήκαμε τυχεροί να έχουμε μια εξαιρετική διευθύντρια, την κα Παναγιωτοπούλου – Μποτονάκη, η οποία έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά. Εκτός του ότι συγκέντρωσε έναν αρχειακό πλούτο  που δεν ξέραμε καν ότι υπάρχει στην Ευρυτανία, προσπάθησε να βρει ανθρώπους που θα αξιοποιούσαν αυτό το αρχειακό υλικό, μεταξύ των οποίων και ο αείμνηστος Γιάννης Μαυρομύτης, ο οποίος δούλεψε ακάματα και προσέφερε τα μέγιστα. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι με τον τρόπο αυτό η Ευρυτανία βγήκε προς τα έξω και απέκτησε σημαντική παρουσία σε επιστημονικά συνέδρια. Έτσι πριν ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή, αναγγέλθηκε η πρωτοβουλία μας και αναλάβαμε κάποιοι άνθρωποι τη νομική διαδικασία».

Το Δ.Σ. ανέλαβε καθήκοντα και καλεί όλους όσοι συμμερίζονται τους στόχους του συλλόγου να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν, είτε εγγραφόμενοι ως μέλη, είτε παραχωρώντας αρχειακό υλικό, είτε στηρίζοντας με οποιοδήποτε τρόπο κρίνουν προσφορότερο.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ