25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Κίνα αναστέλλει τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των επικριτών της πολιτικής Covid-19

Η Κίνα «κατέβασε» περισσότερους από 1.000 λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – μερικοί από τους οποίους είχαν εκατομμύρια ακόλουθους – οι οποίοι επέκριναν τις πολιτικές της κυβέρνησης για την Covid-19.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης “Weibo” δήλωσε ότι ανέστειλε ή απαγόρευσε λογαριασμούς για αυτό που περιέγραψε ως προσωπικές επιθέσεις εναντίον Κινέζων ειδικών της Covid-19.

Το “Weibo” δεν διευκρίνισε ποιες αναρτήσεις προκάλεσαν την ενέργεια αυτή.

Η Κίνα κατήργησε την αυστηρή πολιτική της για τον κορονοϊό τον Δεκέμβριο και είδε μια ταχεία αύξηση των λοιμώξεων και των θανάτων.

Η διαδικτυακή κριτική επικεντρώθηκε μέχρι πρόσφατα σε μεγάλο βαθμό στην αυστηρή εφαρμογή των κανονισμών για την πανδημία, συμπεριλαμβανομένων των αποκλεισμών που απαιτούσαν από τους ανθρώπους να μένουν στο σπίτι τους σε απομόνωση για εβδομάδες.

Αλλά οι πρόσφατες αναρτήσεις έχουν βάλει στο «στόχαστρο» τους εμπειρογνώμονες που υπερασπίστηκαν την ξαφνική απόφαση να εγκαταλείψουν τους περιορισμούς, παρά το γεγονός ότι τους υποστήριζαν μόλις πριν από λίγες εβδομάδες.

Το “Weibo” δήλωσε ότι είχε εντοπίσει σχεδόν 13.000 παραβιάσεις, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων σε εμπειρογνώμονες, μελετητές και ιατρικό προσωπικό. Προσωρινές ή μόνιμες απαγορεύσεις έχουν επιβληθεί σε 1.120 λογαριασμούς.

«Δεν είναι αποδεκτό να εκτοξεύονται προσβολές σε ανθρώπους που έχουν διαφορετική άποψη ή να δημοσιεύονται προσωπικές επιθέσεις και απόψεις που υποκινούν συγκρούσεις», ανέφερε το “Weibo” σε ανακοίνωσή του. «Κάθε είδους κίνηση που είναι καταστροφική για την κοινότητα [του Weibo] θα αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα».

Πηγή: BBC

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ