29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η καλή πράξη του μήνα: Ένας συμπολίτης μας μάζεψε εθελοντικά τα σκουπίδια του λόφου του Αγ. Δημητρίου

Κατά την περίοδο των πολύμηνων λοκντάουν λόγω της πανδημίας, πολλοί Καρπενησιώτες “ανακάλυψαν” (ή θυμήθηκαν ξανά) τις ομορφιές του τόπου τους, με τοποθεσίες όπως το Κεφαλόβρυσο, ο λόφος του Αγίου Δημητρίου, το Αθλητικό Κέντρο κ.α., να γεμίζουν -ιδίως τα Σαββατοκύριακα με καλό καιρό- από πολίτες όλων των ηλικιών.

Ορισμένοι, ωστόσο, φροντίζουν να αφήνουν το στίγμα τους, παρατώντας λογιών-λογιών σκουπίδια, από άδεια ποτήρια καφέδων μέχρι αποτσίγαρα και… μάσκες. Στον Άγιο Δημήτριο, ένας συμπολίτης μάλλον δεν άντεξε την εικόνα που αντίκριζε καθημερινά και φρόντισε να καθαρίσει τον λόφο περιμετρικά -μαζεύοντας σχεδόν 10 τσουβάλια (!) σκουπίδια.

Γράφει στο προφίλ του στο facebook ο δ/ντής του 4ου Δ.Σ. Καρπενησίου, Χρήστος Καλαμπάκας, δημοσιεύοντας και σχετικές φωτογραφίες:

“Εθελοντισμός είναι αυτό ακριβώς που λέει η λέξη. Προσφέρω χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, προς όφελος της κοινωνίας! Αυτό έκανε και ένας νεαρός συμπολίτης μας (δεν ήθελε να δημοσιευτούν τα στοιχεία του) μαζεύοντας κάθε είδους σκουπίδια από τον πανέμορφο λόφο του Αγίου Δημητρίου στο Καρπενήσι! Έκανα αυτή την ανάρτηση ελπίζοντας η πράξη του αν δεν βρει μιμητές, να γίνει η αιτία να μην ξαναπετάξει κανείς τα σκουπίδια του όπου τον βολεύει. Μπράβο του! Όλα αυτά ήταν στο χώρο του λόφου!”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ