23 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

“Σας καλώ να με εμπιστευθείτε προσωπικά για άλλη μία φορά”. Η κεντρική ομιλία του Κώστα Κοντογεώργου στο Καρπενήσι – ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Την ομιλία του κ. Κοντογεώργου παρακολούθησε και η συνυποψήφιά του κα Μαρία Παπαϊωάννου

Σε ένα ενθουσιώδες ακροατήριο μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής (19/5), ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρυτανία κ. Κώστας Κοντογεώργος, κλείνοντας την προεκλογική του εκστρατεία και καλώντας τους πολυπληθείς υποστηρικτές του να τον στηρίξουν για ακόμα μία φορά, δίνοντας παράλληλα τη νίκη στη Νέα Δημοκρατία.

ΒΙΝΤΕΟ

Στην κατάμεστη αίθουσα, το παρών έδωσε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του νόμου, ο δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης και όλοι οι αντιδήμαρχοι του δήμου, ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, η αντιπεριφερειάρχης, Κατερίνα Καλαντζή, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Καρατσίκης, ενώ την ομιλία του κ. Κοντογεώργου παρακολούθησε και η συνυποψήφιά του κα Μαρία Παπαϊωάννου

Κατά την ομιλία του, ο κ. Κοντογεώργος, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ. Έκλεισε την ομιλία του, μιλώντας για ξεκάθαρη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη και ευχαρίστησε όλους όσοι τον τίμησαν με την παρουσία τους.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ

“Καρπενησιώτες και Καρπενησιώτισσες,

Ευρυτάνες Συμπολίτες μου,

Συμπληρώνονται σε ενάμιση μήνα περίπου, τέσσερα χρόνια από τις Εκλογές του 2019, στις οποίες η Νέα Δημοκρατία κατήγαγε περιφανή νίκη.

Στις 7 Ιουλίου 2019, ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του, έκλεισε μια μακρά περίοδο καταστροφής και διχασμού.

Έκλεισε την πόρτα, στα θολά αριστερά πειράματα, που οδηγούσαν τον τόπο και τους πολίτες στην φτώχεια και την ανέχεια.

Παρότι πέρασε, σημαντικός χρόνος, από αυτή την οδυνηρή εμπειρία, οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε, για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη.

Ας γυρίσουμε την σκέψη μας πίσω στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να θυμηθούμε την κατάσταση που βρισκόταν η χώρα.

Παρά το διεθνές ευνοϊκό περιβάλλον, η καταστροφική οικονομική πολιτική τους, οδήγησε την πατρίδα μας , στο τρίτο αχρείαστο μνημόνιο.

Το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων, το 2014 αντιστοιχούσε στο 72% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, ενώ το  2018 έπεσε στο 69%.

Επιβλήθηκαν 29 νέοι φόροι, έγιναν δέκα επτά μειώσεις μισθών και το αποκορύφωμα ο νόμος Κατρούγκαλου που λεηλάτησε τις συντάξεις όλων των Ελλήνων.

Και για όσους αμφισβητούν τα στοιχεία ή ξέχασαν, θυμίζουμε τα κατορθώματα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ:

–     Αύξησε τους  συντελεστές φόρου εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα. 

–     Μείωσε το αφορολόγητο όριο από 9.545 Ευρώ σε 5.681ευρώ.

–     Αύξησε τον  ΦΠΑ από το 23% στο 24% και μετάταξε προιόντα και υπηρεσίες ευρείας κατανάλωσης από τον μειωμένο συντελεστή 13% στο συντελεστή 24%.

–     Κατάργησε τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

–     Κατάργησε  τις φοροαπαλλαγές για ιατρικές δαπάνες

–     Αύξησε την  προκαταβολή φόρου για μικρομεσαίες επιχειρήσεις από 55% στο 100%.

–     Αύξησε τον ΕΝΦΙΑ στα οικόπεδα

–     Επέβαλε φόρο στην συνδρομητική τηλεόραση 10% και στην σταθερή τηλεφωνία 5%.

–     Επέβαλε φόρο ακόμη και στο κρασάκι του λαού.

–     Επέβαλε φόρο διαμονής στα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

–     Πάγωσε τις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις, από τον νόμο Κατρούγκαλου, μέχρι το 2022.

–     Επέβαλε Συμψηφισμό των αυξήσεων από το 2023 με την θετική προσωπική διαφορά, μέχρι την πλήρη εξάλειψή της.

–     Μείωσε τις κύριες συντάξεις κατά 20% – 35%΄

–     Κατάργησε το ΕΚΑΣ για 370.000 συνταξιούχους.

–     Μείωσε μεσοσταθμικά κατά 44% τις επικουρικές συντάξεις.

–     Μείωσε την κατώτατη σύνταξη από 486 ευρώ σε 392,7 ευρώ΄

–     Μείωσε τις συντάξεις αναπηρίας και χηρείας

–     Επέβαλε εισφορά υπερ. υγείας στο 6% στις κύριες και επικουρικές συντάξεις

–     Έκλεισε τις Τράπεζες και έκανε τον Έλληνα πολίτη επαίτη της περιουσίας του.

Η Χώρα κατάντησε ξέφραγο αμπέλι και κέντρο διερχομένων και οι πολίτες έρμαια των λωποδυτών και των μπαχαλάκιδων.

Η ανασφάλεια κυριαρχούσε σε κάθε γωνιά της πατρίδας, ενώ κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει την συμβουλή του τότε Υπουργού Προστασίας του πολίτη «Εάν μπούνε κλέφτες στο σπίτι σας, κάνετε πως κοιμάστε».

Με λίγα λόγια η διακυβέρνηση των Συριζανελ, καθήλωσε την Ελλάδα στην θέση του ουραγού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς καμιά ελπίδα βελτίωσης της παραγωγικής ικανότητας της οικονομίας και του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων.                                                 

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέλαβε το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης της χώρας,

Η  περίοδος 2020-2022, αν και χαρακτηρίζεται από δύο παγκόσμιες εξωγενείς κρίσεις , την πανδημία του COVID – 19 και την ενεργειακή και πληθωριστική κρίση που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι οποίες προκάλεσαν παγκόσμιο οικονομικό σοκ πρωτοφανών και απρόβλεπτων διαστάσεων.

Εν τούτοις παρ’ όλες αυτές τις δύσκολες και απρόβλεπτες συνθήκες, αλλά και την κρίση του μεταναστευτικού, η Ελληνική Οικονομία, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Το 2020, με το ξέσπασμα της πανδημίας, κατέγραψε ύφεση 9%, ενώ το 2021, παρά τις αντίθετες προβλέψεις και την κινδυνολογία της αντιπολίτευσης κατέγραψε ανάκαμψη 8,4%, ποσοστό τριπλάσιο του μέσου όρου της Ευρωζώνης και το 2022 αύξηση του ΑΕΠ κατά 6%, ποσοστό  διπλάσιο της Ευρωζώνης.

Η ανεργία μειώθηκε κατά 6,4% και κινείται κάτω από το 12%, ενώ συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς η αποκλιμάκωση της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση της ανεργίας, είναι ποιο έντονη στις γυναίκες και στους νέους.

Παράλληλα τα τριάμισι  τελευταία χρόνια, η Ελλάδα, χάρη στις εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις, αλλάζει σταδιακά παραγωγικό μοντέλο.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, εφάρμοσε πιστά το πρόγραμμά της, παρά τις πρωτοφανείς κρίσεις,

Ψήφισε συνολικά 400 νέους Νόμους σε όλους τους τομείς της οικονομικής διαχείρισης, την κοινωνική προστασία, τις τράπεζες, την δικαιοσύνη, την αγορά εργασίας, την αγορά αγαθών και υπηρεσιών, τις συντάξεις, την παιδεία, την δημόσια υγεία, την δημόσια περιουσία, την Εθνική Άμυνα και ασφάλεια και την δημόσια διοίκηση.

Η χώρα μετατρέπεται σταδιακά, σε ένα πετυχημένο μοντέλο ανάπτυξης με βάση την εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης και η ραγδαία ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα,  την καθιστούν ελκυστική σε ξένες επενδύσεις, με μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά και την  εξασφάλιση υψηλών μισθών.

Η Ελλάδα, μέλος της Ένωσης και του ΝΑΤΟ, προσφέρει στους διεθνείς επενδυτές, αξιοπιστία, σταθερότητα και υψηλές προοπτικές ανάπτυξης.

Παράλληλα έδωσε εξετάσεις στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, και την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Βρέθηκε κοντά σε κάθε δοκιμαζόμενο πολίτη, από την κλιματική κρίση, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Αντιμετώπισε με ρεαλισμό και σχέδιο την ενεργειακή κρίση και κατάφερε, να πείσει τους εταίρους μας στην Ευρωζώνη για την επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, που έβαλαν δυναμίτη στις Ευρωπαϊκές οικονομίες, με τους εκβιασμούς της Ρωσίας, με εμφανή πλέον τα αποτελέσματα και την αποκλιμάκωση των τιμών.

Αντιμετώπισε τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις της ηλεκτρικής ενέργειας κατά τον καλύτερο τρόπο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιδοτώντας τους λογαριασμούς σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Αντιμετώπισε αποτελεσματικά το αίσχος του ΣΥΡΙΖΑ του ενός εκατομμυρίου εκκρεμών συνταξιοδοτικών υποθέσεων, που στερούσαν  το εισόδημα  σε πολίτες με ανάγκες, οι οποίοι πλήρωναν τίμια και επί δεκαετίες τις εισφορές τους.

Αναθεώρησε εκ βάθρων σε όλες τις βαθμίδες το εκπαιδευτικό σύστημα και προχώρησε μέσω ΑΣΕΠ, στην πρόσληψη 25,000 και πλέον εκπαιδευτικών στην  πρωτοβάθμια  και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή.

Προχώρησε σε περισσότερες από πενήντα μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, μεταξύ άλλων:

–     Μείωσε τον ΕΝΦΙΑ κατά 35%, ενώ η προεκλογική δέσμευση ήταν για μεσο-σταθμική μείωση 30%.

–     Μείωσε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα από 22% σε 9%.

–     Μείωσε τον εταιρικό φορολογικό συντελεστή από 29% σε 22%.

–     Καθιέρωσε επίδομα 2000 ευρώ σε κάθε παιδί που γεννιέται.

–     Κατάργησε την εισφορά αλληλεγγύης σε όλους τους πολίτες, καθώς από 1 Ιανουαρίου 2023, επεκτάθηκε στους δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

–     Μείωσε τον συντελεστή παρακράτησης φόρου για τα μερίσματα από 10% σε 5%.

–     Μείωσε την προκαταβολή φόρου για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα από το 100% στο 55% και για τα νομικά πρόσωπα από 100% στο 80%

–     Μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 4%.

–     Μείωσε τον φορολογικό συντελεστή για όλα τα αγροτικά οχήματα στο 10%.

–     Μείωσε τους συντελεστές ΦΠΑ, σε υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων, διάθεσης μη αλκοολούχων ποτών και ροφημάτων, στα εισιτήρια κινηματογράφων, στα γυμναστήρια κλπ μέχρι 30 Ιουνίου 2023.

–     Παράτεινε μέχρι 30 Ιουνίου 2023 του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6%, σε σειρά αγαθών που αφορούν την δημόσια υγεία.

–     Μείωσε μόνιμα τον ΦΠΑ από το 13% σε 6% στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές.

–     Μείωσε κατά 50%, του φορολογικού συντελεστή για τις νέες επιχειρήσεις, για τα τρία πρώτα έτη.

–     Ανέστειλε τον ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, για την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας.

–     Παράτεινε την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες, που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και για τους αλιείς της παράκτιας ζώνης.  

–     Αύξησε το επίδομα θέρμανσης και χορήγησε επιδότηση πετρελαίου κίνησης

Η Κυβέρνηση, με γνώμονα την δημοσιονομική σταθερότητα και την αξιοπιστία της χώρας, συνεχίζει την ενίσχυση και τις φοροελαφρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Προχώρησε ήδη σε σημαντική και μόνιμη αύξηση συντάξεων μετά από 13 χρόνια.

Αύξησε τρείς φορές τον κατώτατο μισθό.

Προχώρησε σε πρόσθετη οικονομική ενίσχυση, σε 2,3 εκατομμύρια συμπατριωτών μας, χαμηλοσυνταξιούχων, ανασφάλιστων, ΑΜΕΑ, μακροχρόνια ανέργων, δικαιούχων ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, δικαιούχων επιδόματος παιδιών ΥΠΕΚΑ.

Επέκτεινε το επίδομα μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα.

Υλοποιεί πλήθος παρεμβάσεων, για την αντιμετώπιση της στέγασης των νέων και των νέων ζευγαριών.

Υλοποιεί την δέσμευσή της για την διευθέτηση των παγίων μισθολογικών αιτημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προχώρησε με γρήγορους ρυθμούς στην ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας, με αυξημένες δαπάνες για την αγορά σύγχρονων οπλικών συστημάτων.

Απέκρουσε με αποτελεσματικό τρόπο, τις επιθέσεις οργανωμένης εισβολής παράνομων μεταναστών του κυκλοθυμικού Σουλτάνου, σε Έβρο και Αιγαίο, ενημερώνοντας την διεθνή κοινότητα για τα εθνικά μας δίκαια.

Η χώρα θωρακίζεται και ισχυροποιείται, έναντι οποιουδήποτε θα θελήσει να προσβάλει την Εθνική μας Αξιοπρέπεια.

Τα μεγάλα έργα υποδομής, προχωρούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, ενώ εκτελείται ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εξασφάλισης της ενεργειακής επάρκειας, από πρόσθετους πόρους που εξασφάλισε η Κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Πέραν όλων των ανωτέρω πολιτικών της Κυβέρνησης που αφορούν όλους μας, η ιδιαίτερη πατρίδα μας η Ευρυτανία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του Κυβερνητικού ενδιαφέροντος.

Σε αγαστή συνεργασία, Βουλευτή, Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχων, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια επίλυσης μικρών και μεγάλων προβλημάτων που βελτιώνουν την καθημερινότητα μας.

Πρόσφατα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε πιλοτικό Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ορεινού όγκου των Αγράφων και την συνεργασία τριών Δήμων της Νότιας Πίνδου και εξάγγειλε την χρηματοδότηση του με 90 εκατομμύρια Ευρώ σε  σφιχτό και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα.

Η παραπάνω επιτυχία, προοιωνίζει  την προσπάθεια μας για την θεσμική κατοχύρωση της ορεινότητας, ως κριτηρίου εφαρμογής ειδικών φορολογικών πολιτικών (μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, ελεύθερες ζώνες εμπορίου, ειδικά αναπτυξιακά κίνητρα κλπ.)

Για πρώτη φορά ξεκαθάρισε το θέμα της ευθύνης της μελέτης κατασκευής του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου Λαμία –Καρπενήσι – Αγρίνιο και ήδη με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών στις 11 Απριλίου, ξεκίνησε η δημοπράτηση, με την μέθοδο Μελέτη – Κατασκευή, του τμήματος «παράκαμψη Μακρακώμης- Ανατολικό Μέτωπο Σήραγγας Π΄.Μπακογιάννη, μήκους 35 χιλ. και προϋπολογισμού 200 εκατ. Ευρώ.

Στις 16 Μαΐου 2023 δημοσιεύθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Α’ σταδίου κατασκευής του έργου με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής την 15η  Ιουνίου 2023 και με ημερομηνία αποσφράγισης των αιτήσεων την 19η Ιουνίου 2023.

Ταυτόχρονα παραδόθηκε  στην κυκλοφορία σε χρόνο ρεκόρ η παράκαμψη της Λαμίας , η οποία φέρνει την Αθήνα πλησιέστερα κατά 25 λεπτά περίπου.

Εξασφαλίσθηκε δέσμευση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, για την κατασκευή της γέφυρας στο Μέγδοβα ( υποχρέωση της Θεσσαλίας), για την υλοποίηση του παραμεγδόβιου οδικού άξονα.

Ταυτόχρονα εξασφαλίσθηκαν συμπληρωματικές οικονομικές ενισχύσεις σε Δήμους και Αντιπεριφέρεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και των φυσικών καταστροφών.

Το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, εξασφάλισε μεγάλες πιστώσεις και στους δύο Δήμους για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων κοινωνικού εξοπλισμού και προστασίας του περιβάλλοντος.

Εν μέσω πανδημίας, η δημόσια υγεία στηρίχθηκε με όλους τους τρόπους. Τροποποιήθηκε ο οργανισμός λειτουργίας του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καρπενησίου, αυξάνοντας τις ιατρικές ειδικότητες, το νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό ο απαραίτητος τεχνολογικός εξοπλισμός σε όλες τις κλινικές και βρίσκεται σε εξέλιξη η ενεργειακή αναβάθμιση.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω το στελεχιακό δυναμικό του Νοσοκομείο, για τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της ζωής των συμπολιτών μας.

Κάποιες αρρυθμίες που παρατηρήθηκαν με την απομάκρυνση των ανεμβολίαστων ιατρών και νοσηλευτών, σταδιακά αποκαθίστανται, ενώ συνεχίζονται οι προκηρύξεις νέων θέσεων ιατρών κρίσιμων ειδικοτήτων.

Το Κέντρο Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία, βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, ενώ άρχισε να εφαρμόζεται στην πρωτοβάθμια υγεία ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού, με δωρεάν πρόσβαση για όλους τους πολίτες

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος, ενισχύει την επιχειρηματική δραστηριότητα με υψηλά ποσοστά και φορολογικές ελαφρύνσεις, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις μικρομεσαίες επενδύσεις στις ειδικές μορφές Τουρισμού και στη παραγωγή και τυποποίηση καινοτόμων προϊόντων και ονομασίας προέλευσης.

Ενισχύθηκε η Κτηνοτροφία με πλήθος μέτρων για την προστασία του κλάδου, ενώ εντάθηκαν οι έλεγχοι των παράνομων Ελληνοποιήσεων, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ζήτηση και η τιμή του γάλακτος και των τοπικών προϊόντων.

Η μελισσοκομία αναδεικνύεται ως ηγέτιδα οικονομική δραστηριότητα με τάσεις συνεχούς βελτίωσης.

Μετά την πανδημία, εντατικοποιείται η προσπάθεια προβολής των συγκριτικών  πλεονεκτημάτων της περιοχή και η συνεχώς αυξανόμενη τουριστική προβολή και η εφαρμογή προγραμμάτων, όπως το « Τουρισμός για όλους».

Αναβαθμίζεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί την κυρίαρχη μορφή τουρισμού.

Οι αθλητικές υποδομές του Νομού συνεχώς βελτιώνονται, για συνεχίσουν να αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και με την διοργάνωση σημαντικών, πανελληνίων και διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων.

Η ανάδειξη των βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων, αποτελεί το θεμέλιο της ανάπτυξης του Θρησκευτικού τουρισμού, με επίκεντρο τα μοναστήρια της Προυσιώτισσας, της Τατάρνας, των Δομιανών , της Στάνας, της Βράχας και της Γούβας των Βραγγιανών.

Η ανάδειξη περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλους (πανταβρέχει κλπ), η επαναχάραξη, ο καθαρισμός και η σήμανση τοπικών μονοπατιών και η ανάπτυξη ποτάμιων  σπορ (καγιακ, ράφτινγκ κλπ), συνεχίζονται με την συμμετοχή συλλόγων και πολιτών.

Επόμενος μεγάλος στόχος, η συνέχιση με γοργότερους ρυθμούς και συστηματική υποστήριξη για την ανάπτυξη ναυταθλητικών δραστηριοτήτων στην λίμνη Κρεμαστών και η εφαρμογή ειδικού προγράμματος ενίσχυσης επενδύσεων φιλοξενίας και εστίασης στην παραλίμνια περιοχή.

Η επέκταση ευρυζωνικών δικτύων και οπτικών ινών σε όλη την Ευρυτανία, καθιστούν τον τόπο εξαιρετικά ελκυστικό για μόνιμη ποιοτική κατοικία και απομακρυσμένη εργασία. 

Φίλες και φίλοι,

Γνωρίζω καλά, όσα και να γίνουν δεν είναι αρκετά, γιατί η σύγχρονη ζωή γεννά νέα προβλήματα και νέες ανάγκες.

Γνωρίζω επίσης ότι ο τόπος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με κυρίαρχο της γήρανσης και μείωσης του πληθυσμού.

Όμως γνωρίζουμε όλοι μας ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.

Γνωρίζουμε ότι δεν δίνονται λύσεις με αντιγραφές βαρύγδουπων κειμένων με ξύλινες λέξεις και αφηρημένων οραμάτων, χωρίς καμία  αξία στην πραγματική ζωή.

Γνωρίζουμε όλοι μας, ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, ένωση δυνάμεων και κυρίως γνώση των προβλημάτων και να τα έχεις γευτεί και ζήσει στην καθημερινότητα τους, για να μπορείς να διεκδικήσεις λύσεις.

Ο τόπος μας χρειάζεται, μια νέα αναπτυξιακή στρατηγική και αναπροσαρμογή στόχων.

Μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις και την πανδημία, χρειάζεται δυναμική αναπτυξιακή εκκίνηση.

Τα συγκριτικά μας μειονεκτήματα να γίνουν πλεονεκτήματα.

Χρειάζονται νέες πιο αποτελεσματικές πολιτικές, για τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Αυτό το νέο μας σχέδιο, στηρίζεται σε πέντε άξονες:

Άξονας 1ος. Στην Θεσμική κατοχύρωση της ορεινότητας, ως βασικού κριτηρίου εφαρμογής ειδικών αναπτυξιακών προγραμμάτων, φορολογικής πολιτικής με μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ (κατ’ αναλογία της Νησιωτικότητας), ελευθέρων ζωνών εμπορίου, μειωμένης φορολογίας εισοδήματος.

Άξονας 2ος. Στην επέκταση του Ειδικού Αναπτυξιακού προγράμματος των Αγράφων σε όλο τον Νομό με την γενναία  ενίσχυση επενδύσεων σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, με παράλληλη :

-απλοποίηση των διαδικασιών εφαρμογής προγραμμάτων, ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα και  επιτάχυνση των εγκρίσεων νέων αγροτών.

-Επιμερισμός του Εθνικού αποθέματος δικαιωμάτων σε νέους που εγκαθίστανται στην ορεινή Ελλάδα και δεσμεύονται να παραμείνουν τουλάχιστον μία δεκαετία.

-Απλοποίηση πιστοποίησης τοπικών σημάτων ποιότητας Υπηρεσιών και προioντων,

– Ειδική ενίσχυση προωθούμενων κατά περιοχή  καλλιεργειών.

– Γενναία ενίσχυση της τοπικής κτηνοτροφίας που παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας.

– Αποτελεσματική προστασία της φυτικής και ζωικής παραγωγής από έκτακτους κινδύνους και φυσικές καταστροφές.

Άξονας 3ος. Στην θεσμοθέτηση ενεργειακού ισοδύναμου για το κόστος ζωής στην ορεινή σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, με κρατική ενίσχυση του υπερβάλλοντος κόστους θέρμανσης σε όλα τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ανεξαρτήτου πηγής ενέργειας.

Άξονας 4ος. Στην ολοκλήρωση των έργων υποδομής και του κοινωνικού εξοπλισμού σε όλους τους οικισμούς, για να εμπνέουν το αίσθημα ασφάλειας του ορεινού πληθυσμού.

Άξονας 5ος. Στην στήριξη των νέων οικογενειών και την θεσμοθέτηση ειδικών κινήτρων για την παραμονή και επανάκαμψη των νέων στην ορεινή Ελλάδα, με οικονομική ενίσχυση της πρώτης εγκατάστασης και την γενναία ενίσχυση νέων καινοτόμων επενδυτικών ιδεών.

Φίλες και Φίλοι,

Οι επερχόμενες Εθνικές εκλογές, είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Είναι Ευκαιρία, με την επιλογή μας, να αποφύγουμε τα επικίνδυνα πειράματα και να συνεχίσουμε με σταθερότητα, σοβαρότητα και επιμονή να οδηγήσουμε και την ιδιαίτερη πατρίδα μας σε ασφαλέστερο λιμάνι με ανάπτυξη και προοπτική για όλους.

Σας προτείνω να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συστρατευτούμε με την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την μοναδική πολιτική δύναμη που βάζει την Πατρίδα πάνω από το κομματικό συμφέρον.

Την  δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα και την ασφάλεια της πατρίδας και όλων των πολιτών.

Την πολιτική Δύναμη που ενώνει τους Έλληνες και απορρίπτει τους διχασμούς.

Την δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει την ευημερία για όλους τους πολίτες αλλά και την προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Την δύναμη που μπορεί να προστατεύσει την Εθνική μας Αξιοπρέπεια από οποιουδήποτε που την επιβουλεύεται.

Ευρυτάνες συμπολίτες μου,

Σ ’αυτή την συστράτευση, σας καλώ να με εμπιστευθείτε προσωπικά για άλλη μία φορά.

Αισθάνομαι τις δυνάμεις μου ακμαίες και ικανές να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά μεταξύ μας. Μαζί πορευθήκαμε και ζούμε τα τελευταία σαράντα χρόνια. Μαζί αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα της καθημερινότητας.

Είμαι ένας από όλους εσάς, μόνιμος κάτοικος Ευρυτανίας με την οικογένειά μου.

Όλα αυτά τα χρόνια που με τιμάτε με την ψήφο, την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας, πολιτεύτηκα με σύνεση και ειλικρίνεια.

Χωρίς ακρότητες και ψευτοεγωισμούς,

Χωρίς μεγάλα και ψεύτικα λόγια,

Με απόλυτο σεβασμό στην αλήθεια και στην θέληση σας, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μου.

Για την μέχρι τώρα αναγνώριση των πεπραγμένων μου , σας εκφράζω, από τα βάθη της καρδιάς μου, τις θερμότερες ευχαριστίες μου, για άλλη μία φορά.

Συνεχίζω όρθιος, ασυμβίβαστος με το μέτριο και κυρίως ανυποχώρητος μπροστά στις δίκαιες διεκδικήσεις της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Ευρυτανίας. 

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

Σε αυτές τις εκλογές, χρειάζονται άνθρωποι άξιοι, με γνώση και εμπειρία και κυρίως να βιώνουν από πρώτο χέρι, την καθημερινή πραγματικότητα με όλους τους πολίτες, για να είναι ικανοί να διεκδικήσουν λύσεις.

Γεμάτος εμπειρίες και απόλυτη γνώση των προβλημάτων του τόπου μας, μπορώ να επωμισθώ το βάρος της ευθύνης της γνήσιας και αποτελεσματικής εκπροσώπησης, όλων των Ευρυτάνων πολιτών στην Βουλή των Ελλήνων.

Μπορώ να συνεργαστώ αρμονικά με όλες τις τοπικές αρχές, οργανώσεις και πολίτες για το καλό του τόπου μας.

Πάμε και πάλι μαζί σε μια γνήσια και ειλικρινή σχέση αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης.

 Ευτυχώς πλέον, γνωριζόμαστε όλοι και με τις πράξεις μας φανερώνουμε τον εαυτό μας και τα πραγματικά κίνητρα, συμμετοχής μας στην κορυφαία πράξη της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Γνωρίζετε  ποιοι από εμάς, αμφισβήτησαν την θέληση σας και τις επιλογές σας, δίχασαν την παράταξη, καταδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τα πραγματικά τους κίνητρα.

Παρίσταναν δήθεν τους αδικημένους και οδήγησαν την παράταξη μας στο Ειδικό Δικαστήριο, χωρίς να νοιώσουν ποτέ την ανάγκη να ζητήσουν μία απλή συγνώμη,   από όπου βεβαίως πήραν την δέουσα απάντηση, τριπλασιάζοντας την διαφορά ψήφων.

Ευρυτάνες Συμπολίτες μου,

Κλείστε τα αυτιά σας, σ’ αυτούς που σας θεωρούν υποτακτικούς τους, υποτιμούν την νοημοσύνη σας και που μεθοδικά επιχειρούν να σας υποδείξουν τις επιλογές σας.

Τους πέφτει βαρύ το γεγονός, ο εκπρόσωπος των Ευρυτάνων να είναι ανεξάρτητος με δική του γνώμη, να είναι απλός και να χτίζει την δημόσια πορεία του βήμα- βήμα, με εντιμότητα, σκληρή εργασία και πίστη στην προοπτική του τόπου μας.

Τώρα μας γνωρίζετε πολύ καλά όλους.

Γνωρίζετε επίσης, ότι ποτέ δεν εγκατέλειψα καμία μάχη και στα εύκολα και στα δύσκολα.

Βασιζόμουν πάντα σε σας τους πολλούς απλούς και ανώνυμους συμπολίτες μου.

Πολίτες που διαθέτουν αλάνθαστο κριτήριο και μπορούν εύκολα να διακρίνουν το αληθινό από το ψεύτικο, την ειλικρίνεια από την υποκρισία και την σεμνότητα  από την αλαζονεία.

Μαζί δώσαμε σκληρούς και δύσκολους αγώνες, με ήθος και αξιοπρέπεια.

Μαζί κρατήσαμε την παράταξη όρθια, σε δύσκολους καιρούς.

Μαζί νικήσαμε και ζήσαμε υπέροχες στιγμές.

Πάμε και πάλι μαζί, με την Νέα Δημοκρατία στην Κυβέρνηση και την Ευρυτανία στην πρώτη γραμμή του Κυβερνητικού ενδιαφέροντος.

Να είστε σίγουροι ότι παραμένω ασυμβίβαστος μαχητής και αθεράπευτα αισιόδοξος για καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

Δηλώνω και δεσμεύομαι ότι δεν πρόκειται ποτέ να προδώσω, την τιμή, την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ