28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Κρέντη Ευρυτανίας υποδέχεται αύριο τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου – Το πρόγραμμα

Στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2021 πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου Κρέντης. Στα πλαίσια του εορτασμού, επί τη ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, η Ενορία Συλλ. Ιωάννου Προδρόμου Κρέντης ανακοίνωσε ότι προγραμματίζεται υποδοχή τμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, και άλλων Αγίων, τα οποία φυλάσσονται στην Ι. Μονή Αγάθωνος Υπάτης Λαμίας.

Η επίσημη υποδοχή θα γίνει αύριο, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, στις 7 το απόγευμα, στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού, από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο.

Θα ακολουθήσει πομπή και Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, ιερουργούντος επιχώριου ποιμενάρχη και μετά το πέρας αυτού θα πραγματοποιηθεί και η ενθρόνιση δια ειδικής ευχής της νέας εικόνος του Αγίου Νεκταρίου, στο ξυλόγλυπτο προσκυνητάρι, στη θέση της παλαιάς εικόνος που κάηκε στην πυρκαγιά της 11ης Σεπτεμβρίου 2020.

Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν προς προσκύνηση και την επομένη, Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προς ενίσχυση και ευλογία των πιστών.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ