19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η κυβέρνηση των Καναρίων Νήσων αγοράζει 280 κατοικίες στην Λα Πάλμα για τους άστεγους της έκρηξης του ηφαιστείου

Μαδρίτη – Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Όπως επισημαίνουν ισπανικά πρακτορεία ειδήσεων, ο υπουργός Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Στέγασης της τοπικής κυβέρνησης των Καναρίων Νήσων, Σεμπαστιάν Φρανκίς, ανακοίνωσε ότι το τμήμα του διαχειρίζεται ήδη την απόκτηση συνολικά 257 νεόδμητων κατοικιών, στο νησί La Πάλμα, για να αντιμετωπίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στέγασης εκατοντάδων οικογενειών που έμειναν άστεγες από την έκρηξη ηφαιστείου την περασμένη Κυριακή στην περιοχή Cumbre Vieja.

Σε αυτές τις κατοικίες προστίθενται ακόμα 23 από το Ινστιτούτο Στέγασης στα Κανάρια (ICAVI) στον δήμο Ελ Πάσο.

Η δημόσια εταιρεία Visocan, που εξαρτάται από το τοπικό υπουργείο, πραγματοποιεί επί τόπου έρευνα για να εντοπίσει και να επικοινωνήσει με όλους τους ιδιοκτήτες άδειων κατοικιών στο νησί αυτήν τη στιγμή. Όπως διαπιστώθηκε περισσότερες από εκατό κατοικίες μπορούν να αγοραστούν και να διατεθούν στους πληγέντες κατοίκους τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ο τοπικός υπουργός τόνισε ότι: «Πρέπει να εργαστούμε για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης στέγασης σε αυτήν την περιοχή και να βρούμε λύση το συντομότερο δυνατό. Με τις επαφές που διατηρούμε ακόμα και με ιδιοκτήτες ημιτελών κατοικιών πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε άμεσα το πρόβλημα στέγασης».

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ