18 Ιανουαρίου 2022

Η Λαμία γιόρτασε την επέτειο απελευθέρωσής της και τον πολιούχο Αγιο Λουκά (ΦΩΤΟ)

Ημέρα διπλής εορτής ήταν -όπως κάθε χρόνο- η 18η Οκτωβρίου για τη Λαμία, που τίμησε την επέτειο της απελευθέρωσης της Λαμίας από τους Ναζί και τον Άγιο Λουκά τον Ευαγγελιστή, τον πολιούχο άγιο της φθιωτικής πρωτεύουσας. Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσε και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας, Νίκος Σουλιώτης.

«Διπλή γιορτή που καταγράφεται στην τοπική παράδοση που θέλει να συνδέει τον Άγιο Ευαγγελιστή Λουκά, Πολιούχο της πόλης μας, με την απελευθέρωση της από τους κατακτητές και να γράφεται ακόμα μια σελίδα στην μακραίωνη Ελληνική ιστορία, όπου πατρίδα και θρησκεία, πορεύονται μαζί στο πέρασμα των αιώνων, σε μία άρρηκτη σχέση. Μέρες όπως η σημερινή όμως, μας υποχρεώνουν να ρίξουμε βαθιές ματιές στη διαδρομή μας, στην ιστορία μας», αναφέρει ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος και σημειώνει, ακόμα, τα εξής:

«Να θυμηθούμε ότι άνθρωποι σαν εμάς, ήταν και εκείνοι που έγραψαν το έπος του 40 και την εθνική αντίσταση. Άνθρωποι σαν εμάς, ήταν και εκείνοι που ήθελαν μια πατρίδα ελεύθερη, αξιοπρεπή και μέσα σ’ αυτή να ανθεί η παιδεία, η πρόοδος, η αλληλεγγύη, η δημιουργία. Σαν εμάς ήταν και εκείνοι που έβαζαν στόχους και προσπαθούσαν να τους υλοποιήσουν.

Να θυμηθούμε το χρέος και ηθικό καθήκον που έχει η γενιά μας και όλοι εμείς, σε όλες εκείνες και σε όλους εκείνους που έδωσαν τα νιάτα τους θυσία στο βωμό της λευτεριάς, να δουλέψουμε χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς, όλοι μαζί και με πίστη στις δυνάμεις μας, για το αύριο αυτής της πόλης, προχωρώντας την Λαμία μας μπροστά. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ