20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Λαμία πενθεί για τον θάνατο του Γιώργου Κυριαζόπουλου, Διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου της πόλης – Σήμερα η κηδεία του

Ένας εξαίρετος ιατρός, Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γεν. Νοσοκομείου Λαμίας, με πολύχρονη προσφορά στην τοπική κοινωνία ολόκληρης της Φθιώτιδας, ο Γιώργος Κυριαζόπουλος, έφυγα πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 57 ετών.

Μάχιμος επιστήμονας, με μεγάλη προσφορά -εκτός των άλλων- στον αγώνα μεταμόσχευσης οργάνων, μέσω της Γέφυρας Ζωής που είχε στήσει ο ίδιος στο νοσοκομείο, είχε βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορονοϊό, συμβάλλοντας παράλληλα, εδώ και χρόνια, στην προσπάθεια για διαρκή αναβάθμιση του Γ.Ν. Λαμίας.

«Ο Γιώργος Κυριαζόπουλος», γράφει το lamiareport.gr, «ήταν ένας εξαιρετικός γιατρός, ιδιαίτερα διαβασμένος, καθώς υπηρετούσε την εντατικολογία με πάθος, αλλά το σημαντικότερο ήταν πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Μπορεί τα λόγια να είναι τετριμμένα, αλλά πως αλλιώς να περιγράψεις το μεγαλείο αυτής της ψυχής. Για τον Γιώργο δεν υπήρχε διάκριση μεταξύ των ασθενών. Φτωχοί – πλούσιοι, γνωστοί – άγνωστοι για αυτόν ήταν πάντα καθήκον να τους επιστρέψει στις οικογένειές τους».

«Θα είναι πολλοί αυτοί που ζουν μετά την πρωτοβουλία του Γιώργου Κυριαζόπουλου να πείσει συγγενείς ανθρώπων που δεν είχαν καμία ελπίδα επιβίωσης να δωρίσουν ζωτικά τους όργανα και θα συνεχίσουν να ζουν, οι καρδιές, οι νεφροί τους, οι πνεύμονες τους ή τα μάτια τους στα σώματα των ληπτών. Όμως αυτός ο Άνθρωπος ήταν τόσο άτυχος που μόλις στα 57 του χρόνια, ενώ είχε δώσει άπειρες μάχες για να σώσει συνανθρώπους μας, δεν κατάφερε να σωθεί και ο ίδιος», διαβάζουμε στο lamiafm1.gr.

Ο Διευθυντής ΜΕΘ του Γ.Ν. Λαμίας έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 22/11, ύστερα από πολύ σύντομη μάχη με σοβαρό θέμα υγείας που αντιμετώπισε.  Η κηδεία θα γίνει σήμερα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, στις 15:30 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου στα Γαλανέικα.

Συλλυπητήρια μηνύματα

Φίλοι, συνεργάτες και άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον αποχαιρέτησαν αποστέλλοντας συλλυπητήρια μηνύματα.

Φώτης Σερέτης Διοικητής 5ης ΥΠΕ

Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και οδύνη μετρά από την τραγική είδηση  της απώλειας του συναδέλφου μας, Γιώργου Κυριαζοπούλου, ενός ιατρού που τίμησε όσο λίγοι το ιατρικό λειτούργημα με το ήθος, την ευαισθησία στους ασθενείς του και την επιστημονική του επάρκεια.

Ήταν από τους πρωτεργάτες στη δημιουργία της πρώτης ΜΕΘ στο ΓΝ Λαμίας και πρωτοπόρος στις μεταμοσχεύσεις οργάνων σώματος.

Από την αρχή της επιδημίας είχε δώσει όλες του τις δυνάμεις για να δημιουργήσει και να λειτουργήσει τα πρώτα κρεβάτια της ΜΕΘ covid, ενώ προετοίμαζε την λειτουργία και άλλων, προκειμένου να θωρακίσει και να προστατεύσει τους ασθενείς από τον κορονοϊό.

Όλοι μας θα τον θυμόμαστε σαν ένα άριστο επιστήμονα και ανιδιοτελή εργάτη της Υγείας .

Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο για το νοσοκομείο και την πόλη της Λαμίας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Φανής Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας 

Δεν είχα την χαρά της φιλίας με τον Γιώργο Κυριαζόπουλο. Συναντηθήκαμε για λίγο. Είχα όμως την τύχη να τον γνωρίζω μέσα από το σπουδαίο του έργο ως ιατρού και από το λαμπρό του παράδειγμά ως ανθρώπου και πολίτη.

Η αδόκητη απώλειά του, προκαλεί βαθιά θλίψη σε κάθε άνθρωπο που τον έζησε, λίγο ή πολύ. Γεννά δε, δυσαναπλήρωτο κενό στο «δεύτερο σπίτι» του, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, στην Ιατρική επιστήμη, την οποία άοκνα θεράπευσε, αλλά και στις καρδιές όλων μας.

Στην αγαπημένη του οικογένεια, στέλνουμε τα πλέον θερμά συλλυπητήρια. Ο Θεός ας τους δίνει δύναμη.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ