29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η μαγεία του απέραντου γαλάζιου – «The Ionian Edition»

Μια βαθιά αναπνοή και η κατάδυση ξεκινά στο γαλάζιο του Ιονίου δεκάδων αθλητών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι σε δυο μήνες θα λάβουν μέρος στον αγώνα ελεύθερης κατάδυσης.

Η διοργάνωση του 1ου Authentic Big Blue West – The Ionian Edition τον Αύγουστο, δεν χρειάζεται την έμπνευση από την αντίστοιχη κινηματογραφική ταινία, αφού η θαλάσσια περιοχή ανάμεσα από Μύτικα, Κάλαμο Λευκάδας, Μεγανήσι και Πάλαιρο είναι ένας επί γης παράδεισος.

Αφ’ ενός το τοπίο, αφ’ ετέρου ότι εις εκ των συμμετεχόντων ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής ελεύθερων καταδύσεων, Χρήστος Καρέλος, κατάγεται από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, η περιοχή φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε κέντρο καταδυτικού τουρισμού και τα επόμενα χρόνια να διοργανωθεί εκεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα ελεύθερης κατάδυσης.
Πολύ προπόνηση, θυσίες, προσήλωση είναι αναγκαία για έναν αθλητή που επιδιώκει διεθνείς διακρίσεις σημειώνει ο κ. Καρέλος. Ο ίδιος σε προπόνηση με μια ανάσα κατάφερε να φτάσει σε βάθος 120 μέτρα σε 3.20΄΄, ενώ το ρεκόρ είναι στα 117 μέτρα.

Ο Μύτικας, με απάνεμα νερά βοηθά τους αθλητές να επιτύχουν μεγάλες επιδόσεις. Παράλληλα, το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής θα γίνει ευρύτερα γνωστό μέσω του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος και του πλήθους που θα συγκεντρωθεί από όλο τον κόσμο για να παρακολουθήσει τους διαγωνιζόμενους.
Οι αγώνες θα διαρκέσουν από τις 28 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα θα αρχίσουν οι προπονήσεις των αθλητών.

Συνδιοργανωτές του 1ου ”Authentic Big Blue West – The Ionian Edition είναι οι Δήμοι Ακτίου – Βόνιτσας, Μεγανησίου και Ξηρομέρου, οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ