19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Μητρόπολη στα δημοτικά σχολεία του Καρπενησίου. Επισκέψεις ενημέρωσης για τη Σχολή Παραδοσιακών Οργάνων

Συνεχίζονται και φέτος τα μαθήματα εκκλησιαστικής και παραδοσιακής μουσικής στη σχολή της Μητρόπολης Καρπενησίου που στεγάζεται στον Ι.Ν. Ευρυτάνων Αγίων.

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές επισκέψεις στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης, που οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου με αφορμή την έναρξη λειτουργίας, για ακόμα μία χρονιά, της Σχολής Παραδοσιακών Οργάνων, που στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευρυτάνων Αγίων.

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, συνοδευόμενος από τον πρωτ. Κωνσταντίνο Λιάπη, υπεύθυνο γραφείου Νεότητας της Ι.Μ., επισκέφθηκε το 4ο και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, «…όπου έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από τους διευθυντές των σχολείων και την εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και από τους μικρούς μαθητές», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης. «Στην προσπάθεια να συμβάλλει στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, γνωστοποίησε την ύπαρξη της σχολής, η οποία στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευρυτάνων Αγίων και παρουσίασε τους δόκιμους μουσικούς», σημειώνεται επίσης.

Στο 4ο Δ.Σ. Καρπενησίου

Κάθε Τετάρτη έρχονται στην πόλη μας από τη Λαμία ο κ. Δημήτριος Ρούσκας, δάσκαλος στα κρουστά, ο κ. Ανδρέας Λενάς, δάσκαλος στο λαούτο και ο κ. Ευάγγελος Μπακόπουλος, δάσκαλος στο κλαρίνο. Κατά τις επισκέψεις στα σχολεία, αφού ο καθένας παρουσίασε το όργανο στο οποίο ειδικεύεται, έπαιξε έναν αυτοσχεδιασμό και στη συνέχεια όλοι μαζί παρουσίασαν ένα παραδοσιακό τραγούδι «…ενθουσιάζοντας ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα». Αξίζει να σημειωθεί πως την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ανάλογη επίσκεψη και στα άλλα δύο σχολεία της πόλης, το 2ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο (κεντρική φωτογραφία) Καρπενησίου. «Είναι σημαντικό στον τόπο μας, που καθημερινά φθίνει», αναφέρει η Ι.Μ. Καρπενησίου, «να δίνεται η δυνατότητα στους μικρούς και μεγάλους φίλους της μουσικής να διδαχθούν και να γνωρίσουν τον μοναδικό κόσμο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής».

Στη σχολή διδάσκονται: βυζαντινή μουσική και τα προβλεπόμενα από τον νόμο ειδικά μαθήματα, θεωρία και σολφέζ ευρωπαϊκής μουσικής, χορωδία εκκλησιαστικής και παραδοσιακής μουσικής, βιολί, κλαρίνο, λαούτο, κρουστά, σαντούρι, φλογέρα, ταμπουράς. Τηλ. επικοινωνίας: 2237400359, 6974114208.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ