28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Μπάρμπαρα “λατρεύει” τη Μαγνησία – Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις

Η Μαγνησία βρίσκεται από χθες στο επίκεντρο της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και διευθυντή ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κωνσταντίνο Λαγουβάρδο, τα φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι και αύριο Πέμπτη, ενώ αναμένονται στη Μαγνησία τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά.

Στο μεταξύ από τα μεσάνυχτα της Τρίτης συνεχίζει να χιονίζει σε όλη τη Μαγνησία, με τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας που φθάνουν τα 80 να κρατούν ανοιχτό το κεντρικό δίκτυο. Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, Δωροθέα Κολυνδρινη, χιονίζει σε όλη την Ανατολική Μαγνησία και το νέο χιόνι που έπεσε ξεπερνά τα 40 εκατοστά.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, ο δρόμος Βόλου-Ζαγοράς αλλά και Βόλου Τσαγκαράδας είναι ανοιχτοί, όπως επίσης και προς Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα η εθνική, αν και στη Φθιώτιδα αυτή τη στιγμή ισχύει απαγόρευση διέλευσης μεγάλων οχημάτων.

Δεν γίνονται τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ προς Πήλιο. Απαιτείται οι οδηγοί να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης αντιμετωπίζουν ορισμένα χωριά της Μαγνησίας και γίνεται προσπάθεια αποκατάστασής της.

Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Την υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων ανάλογων αντιολισθητικών μέσων στα οχήματα όλων των τύπων, που κινούνται στο τμήμα της Ε.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος) από τη χ.θ. 8+680 (διασταύρωση ΕΨΑ) μέχρι τη χ.θ. 74+377 (Διασταύρωση προς Ζαγορά – τέλος οδού) από την 07.30’ ώρα σήμερα Τετάρτη και μέχρι την ύφεση των δυσμενών καιρικών φαινομένων, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Κλειστά σχολεία

Κλειστά είναι τα σχολεία σήμερα στους δήμους Βόλου, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς Μουρεσίου και Σκιάθου.

Χωρίς ρεύμα είναι το Τρίκερι και εκεί επιχειρεί συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, στις υπόλοιπες περιοχές που υπήρχαν προβλήματα η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ενημερώθηκε από εκπαιδευτικούς ότι τρίτοι επιχειρούν να εισχωρήσουν σε ψηφιακές σχολικές τάξεις χωρίς να είναι μαθητές. Μάλιστα, καποιοι δηλώνουν ότι είναι ελεγκτές ή επιθεωρητές. Η Β’θμια ζητά από τους εκπαιδευτικούς να τους αποβάλλουν και προειδοποιεί ότι τα ψηφιακά ίχνη τους μπορεί να εντοπιστούν εύκολα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ