20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Μόνικα στη Δημοτική Φιλαρμονική Καρπενησίου, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν όλα – “Ηταν το σχολείο της μουσικής μου”

Μια διαφορετική επίσκεψη δέχθηκαν κατά τη διάρκεια των προβών τους τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καρπενησίου. Η Μόνικα, γνωστή Ελληνίδα τραγουδοποιός και τραγουδίστρια, βρέθηκε σε γνώριμα λημέρια, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν όλα πριν από αρκετά χρόνια. Η Μόνικα, κόρη του γνωστού ιατρού Νίκου Χριστοδούλου και της Ηλιοστάλαχτης Χριστοδούλου, ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στη μουσική από το Καρπενήσι και την τοπική φιλαρμονική, ενώ αργότερα συμμετείχε στην μπάντα του αδερφού της, Θανάση Χριστοδούλου, τους Serpentine.

«Ξεκίνησα µαθήµατα πιάνου και κιθάρας όταν ήµουν 6-7 ετών, αλλά δεν µου άρεσε καθόλου η θεωρία. Δεν µε ενδιέφερε να γίνω καλή µουσικός. Οπως είχα πει µια φορά στον δάσκαλό µου, εγώ ήθελα να µάθω κιθάρα για παρεούλα. Για να συνοδεύει τη φωνή µου όταν τραγουδώ. Τα µαθήµατα δεν κράτησαν πολύ, αλλά λίγα χρόνια πιο µετά άνοιξε στο Καρπενήσι Φιλαρµονική του δήµου. Εκεί τρελάθηκα από τη χαρά µου. Ηταν το σχολείο της µουσικής µου. Επαιζα άλτο σαξόφωνο και µου άρεσε που ήµασταν πολλά άτοµα µαζί, σαν ένα γκρουπ. Μάλιστα, η δασκάλα µας, η κυρία Εύη, είχε πιάσει ότι εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσω να διαβάσω θεωρία, αλλά είχα µεγάλο ταλέντο στο αυτί. Μου έβαζε να ακούσω τις καινούργιες µελωδίες που έπρεπε να παίξω και εγώ τις µάθαινα απέξω» είχε δηλώσει παλιότερα η Μόνικα στο «Εθνος της Κυριακής».

«Με την αγαπημένη μου Μόνικα, που μας επισκέφθηκε στην πρόβα μας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος μας και έχουμε πολλά να θυμηθούμε», έγραψε με αφορμή την επίσκεψη η Εύη Βάρσου, αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καρπενησίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ