3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η νέα Υφυπουργός παρά τω Προέδρω στην Κύπρο, Ειρήνη Πική, και η σχέση της με τη… Βίνιανη Ευρυτανίας

Το νέο κυβερνητικό σχήμα της Κύπρου και η Βίνιανη Αγράφων

από τη στήλη “Καρφώματα”, της έντυπης έκδοσης

Με την τελετή διαβεβαίωσης των νέων μελών της κυβέρνησης, το νέο κυβερνητικό σχήμα της Κύπρου ανέλαβε πρόσφατα και επισήμως καθήκοντα.

Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί έδωσαν τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τα μέλη του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, με αρμοδιότητα τον συντονισμό και την επιτήρηση της υλοποίησης του Κυβερνητικού Έργου, τοποθετήθηκε η κα Ειρήνη Πική, που σχετίζεται με τη Βίνιανη του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας. Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Γρ. Παπαγεωργίου, Βινιανίτη στην καταγωγή, που εργάζεται ως Διευθύνων Σύμβουλος στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Μαζί έχουν δύο κόρες, ενώ διατηρούν και σπίτι στο ιστορικό χωριό του δήμου Αγράφων.

Η Ειρήνη Πική γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1973. Το 1974, ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής, μετακόμισε με τους γονείς και τα αδέλφια της στην Αθήνα, όπου έζησε τα σχολικά της χρόνια. Υπηρετεί την Κυπριακή Δημοκρατία ως τεχνοκράτης καριέρας από το 1997, από θέσεις ευθύνης, με ευρύ χαρτοφυλάκιο, το οποίο περιλαμβάνει θέματα οικονομίας, περιβάλλοντος, περιφερειακής πολιτικής, μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων καθώς και ευρωπαϊκά θέματα, διαβάζουμε στο βιογραφικό της.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ