4 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Η ΝΔ θεσμοθετεί την κοινωνική και οικονομική ανισότητα”. Η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια – Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο

από την έντυπη έκδοση

Κάθετα αντίθετοι στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, δηλώνουν οι συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας.

«Τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια είναι μια ακόμα προσπάθεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να θεσμοθετήσει την κοινωνική και οικονομική ανισότητα», δηλώνει στην εφημερίδα η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, Ροδοθέα Καρφή, και τονίζει ότι: «Την ίδια ώρα που, από τα παιδιά που φοιτούν στο δημόσιο σχολείο, απαιτείται να ανταποκριθούν σε έναν τεράστιο όγκο ύλης, με πολύ περιορισμένα μέσα, χωρίς εποπτικό υλικό, χωρίς ανανεωμένα βιβλία, την ώρα που το υπουργείο θέτει ένα σωρό εμπόδια (Τράπεζα Θεμάτων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής κ.α.), την ίδια ώρα επιτρέπει στους έχοντες και κατέχοντες να απολαμβάνουν Ανώτατης Εκπαίδευσης χωρίς να χρειάζεται να καταβάλουν καμία προσπάθεια, πέραν της απαραίτητης χρηματικής καταβολής που απαιτείται για τις σπουδές τους».

Η κα Καρφή εκφράζει τη στήριξη της ΕΛΜΕ στις κινητοποιήσεις των παιδιών ενάντια στο νομοσχέδιο, επαινώντας την απόφασή τους να μην προχωρήσουν σε καταλήψεις («θα μπορούσε να θεωρηθεί προσπάθεια για απώλεια ωρών μαθήματος») αλλά σε αποχή και πορεία. «Τα παιδιά έδωσαν μια μαρτυρία αντίληψης για τη ζωή και βίωσης, στο πετσί τους, πλέον, της θεσμοθέτησης της κοινωνικής ανισότητας. Και όταν η κοινωνική ανισότητα θεσμοθετείται, υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος για τη Δημοκρατία», τονίζει.

Το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση την Πέμπτη 8/2. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Κυριακή και ώρα 19:00.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΥΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ