27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η οσκαρική ταινία “Poor Things”, του Γιώργου Λάνθιμου, έρχεται στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καρπενησίου (vid)

«Αρωμα» Όσκαρ στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καρπενησίου, ο οποίος συνεχίζει τις επιτυχημένες προβολές κάθε Σαββατοκύριακο.

Έπειτα από τη «Φόνισσα» και τη «Μια ζωή», ταινίες που κέντρισαν το ενδιαφέρον του σινεφίλ κοινού της πόλης, το Συνεδριακό Κέντρο θα φιλοξενήσει το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 (8.00 μ.μ.) την πολυαναμενόμενη ταινία «Poor Things», του Γιώργου Λάνθιμου, υποψήφιας για 11 Όσκαρ.

Tο «Poor Things» βασίζεται σε μυθιστόρημα του Αlasdair Gray (Χαμένα κορμιά στα ελληνικά), διασκευασμένο σεναριακά από τον Τony McNamara (Η Ευνοούμενη). Η ταινία μάς μεταφέρει στη βικτοριανή εποχή, όπου η έγκυος Μπέλα αυτοκτονεί για να γλυτώσει από τη συζυγική κακοποίηση. Θα την επαναφέρει, όμως, στη ζωή ένας ιδιοφυής επιστήμονας, ο οποίος φιλοδοξεί να δημιουργήσει την ιδανική σύντροφο, γι’ αυτό και θα της μεταμοσχεύσει… το μυαλό ενός μωρού. Εμπόδιο στα σχέδιά του θα μπει ένας αντίζηλος επιστήμονας, τη στιγμή κατά την οποία η Μπέλα θέλει να έχει αυτή τον τελευταίο λόγο. Πρωταγωνιστούν: Έμα Στόουν, Μαρκ Ράφαλο, Γούιλεμ Νταφόε, Κάθριν Χάντερ. Διάρκεια 140‘.

Υπενθυμίζεται ότι η γενική είσοδος ανέρχεται στα 6 ευρώ, στα 4 ευρώ για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, πολύτεκνους, ενώ οι προβολές είναι δωρεάν για μέλη συλλόγου ΑμεΑ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ