19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η παγκόσμια πρεμιέρα της Ματίλντα έρχεται στο Λονδίνο και το BFI

Η «Ματίλντα» είναι ένα βιβλίο που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τα παιδιά της Αγγλίας. Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου έκανε ρεκόρ εισπράξεων και στη συνέχεια η μιούζικαλ απόδοση του στο θεατρικό σανίδι κατάφερε να σπάσει εισπρακτικά ρεκόρ που μέχρι τότε κατείχαν μόνο κλασσικά μιούζικαλ.

Σε διασκευασμένο σενάριο από τον Dennis Kelly, με πρωτότυπη μουσική & στίχους από τον Tim Minchin, μετά από ένα τέτοιο ταξίδι της Ματίλντα στις τέχνες, η μικρή ηρωίδα επανέρχεται στον κινηματογράφο σε musical απόδοση και μάλιστα η παγκόσμια πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στο BFI κινηματογραφικό Φεστιβάλ που μετρά ήδη 66 χρόνια ζωής.

Στους κεντρικούς ρόλους έχουμε τις αγαπημένες Emma Thompson, Lashana Lynch, Andrea Riseborough και τη νεαρή Alisha Weir ως Matilda. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Matthew Warchus.

Το «MATILDA the Musical» του Roald Dahl είναι μια εμπνευσμένη μουσική ιστορία ενός μοναδικού κοριτσιού που ανακαλύπτει την υπερδύναμη της, το θάρρος, για να βοηθάει τους άλλους να αλλάξουν τις ζωές τους, όσο εκείνη αναλαμβάνει το πεπρωμένο της.

Ο Matthew Warchus, με την ανακοίνωση της παγκόσμιας πρεμιέρας δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά που ανοίγει αυτό το τεράστιο φεστιβάλ κινηματογράφου με τραγούδι, χορό, πράσινα μαλλιά και κέικ σοκολάτας. Είναι πραγματική τιμή να μοιράζομαι αυτή τη χαρούμενη και ενδυναμωτική ιστορία θάρρους και συμπόνιας ενός μικρού κοριτσιού σε ένα τόσο σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός.»

Η Tricia Tuttle, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του BFI London Film Festival, δήλωσε, εκτός από θαυμάστρια του βιβλίου και του musical και τα ακόλουθα: «Με τον σεναριογράφο Dennis Kelly, ο Matthew Warchus έχει προσαρμόσει έξυπνα τη δική του παραγωγή για την οθόνη με απόλυτη ζωντάνια και κέφι. Και τι υπέροχο καστ: η Alisha Weir είναι μια αποκάλυψη ως Matilda· είναι χαρά μας να φιλοξενήσουμε την παγκόσμια πρεμιέρα αυτής της εξαιρετικής μουσικής ταινίας όλων των ηλικιών (…) Είναι μια σταθερά εξελισσόμενη συναρπαστική κολλητική ιστορία για τη σημασία να παλεύεις για να αποφύγεις το bulling, ακόμα και όταν αυτό φαίνεται τρομακτικό. Τελικά μερικές φορές πρέπει να γίνεις λίγο άτακτος!».

Η Matilda Wormwood (Alisha Weir) είναι ένα μικρό κορίτσι με μεγάλη περιέργεια, διαφορετικό τρόπο σκέψης και ζωντανή φαντασία που δυστυχώς ζει με τους χειρότερους γονείς στον κόσμο. Ενώ οι γονείς της (Stephen Graham και Andrea Riseborough) ικανοποιούνται με τα προγράμματα της trash τηλεόρασης και τις παγαποντιές, η Ματίλντα ασχολείται αποκλειστικά με το διάβασμα. Στα δύσκολα γίνεται ένας ήσυχος παρατηρητής, που όμως ετοιμάζεται να εξεγερθεί και να ζητήσει εκδίκηση.

Η καλή της δασκάλα της, Miss Honey (Lashana Lynch), ενθαρρύνει την πολυτάλαντη Ματίλντα και αρχίζει να γράφει τις δικές της φανταστικές ιστορίες. Δυστυχώς μια κακή επιστάτης, η κυρία Trunchbull (Emma Thompson) στέκεται συχνά εμπόδιο στη δημιουργικότητά της.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους της Αγγλίας και της Ιρλανδίας στις 2 Δεκεμβρίου 2022. Το Netflix θα διανείμει την ταινία σε όλο τον κόσμο τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Πριν λίγες μέρες, στις πρώτες αποκαλύψεις για το πρόγραμμα του φεστιβάλ του Λονδίνου, ανακοινώθηκε και η ταινία λήξης, που δεν είναι άλλη από το γυρισμένο εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα, δεύτερο μέρος του “Knives Out” (Στα Μαχαίρια).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ