19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Παλαιοκατούνα Αγράφων απέδωσε τιμές στον ήρωα Αντώνη Κατσαντώνη – Αποκαλυπτήρια στήλης στον Αϊ Γιάννη (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοκατούνας πραγματοποίησε εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια στήλης που έχει στηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του Μοναστηριού του Αϊ Γιάννη, στη μνήμη του μεγάλου Κλεφταρματολού, Αντώνη Κατσαντώνη.

Η εκδήλωση έγινε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 και περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, Θεία Λειτουργία στο Μοναστήρι του Αϊ – Γιάννη, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, ομιλίες κ.α. Παρόντες ήταν, ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παλαιοκατούνας, Γιώργος Διώτης, ο Διοικητής ΔΙ.ΠΥ.Ν. Ευρυτανίας, Πύραρχος Στέργιος Φυσέκης κ.α.

“Σήμερα (σ.σ. 3/12) στην Παλαιοκατούνα, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Κοιμήσεως Θεοτόκου, διοργάνωσε τα αποκαλυπτήρια στήλης στη μνήμη του προδρόμου της λευτεριάς Αντώνη Μακρυγιάννη ή Κατσαντώνη, καθώς η προσφορά του στους αγώνες για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας ήταν τεράστια και ανεκτίμητη”, ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγράφων, δίνοντας παράλληλα “συγχαρητήρια στους εμπνευστές και πρωτεργάτες αυτής της κίνησης, καθώς και σε όλους όσοι ενεπλάκησαν στην υλοποίησή της, αλλά και για την πραγματοποίηση όλης της σημερινής εκδήλωσης”.

Στην εκδήλωση απόδοσης τιμής στον Κατσαντώνη, συμμετείχε και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βάλτου – Ξηρομέρου – Ευρυτανίας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ