19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Περιφέρεια επιβράβευσε τους αριστούχους. Οι 15 απόφοιτοι από την Ευρυτανία που έλαβαν από έναν φορητό υπολογιστή

Με στόχο την ανάδειξη της σημασίας παροχής κινήτρων και μέσων σε νέους και νέες που μόχθησαν και αρίστευσαν να συνεχίσουν τη σκληρή προσπάθεια, η Περιφέρεια αποφάσισε να (επι)βραβεύσει τους αποφοίτους λυκείων έτους 2021-2022 που πρώτευσαν μέσω των εισαγωγικών εξετάσεων.

από την έντυπη έκδοση

Σε μια ωραία εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων (16/9), η Περιφέρεια Στ. Ελλάδας βράβευσε τους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022. Ειδικότερα, βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι/ες μαθητές/μαθήτριες ανά επιστημονικό πεδίο και ανά περιφερειακή ενότητα, όπως επίσης και οι τρεις πρώτοι όλων των ΕΠΑ.Λ. ανά περιφερειακή ενότητα. Συνολικά δεκαπέντε (15) αριστούχοι από την Ευρυτανία τιμήθηκαν στην ειδική εκδήλωση.

Τα ονόματα

Με στόχο την ανάδειξη της σημασίας παροχής κινήτρων και μέσων σε νέους και νέες που μόχθησαν και αρίστευσαν να συνεχίσουν τη σκληρή προσπάθεια, η Περιφέρεια αποφάσισε να (επι)βραβεύσει τους αποφοίτους λυκείων έτους 2021-2022 που πρώτευσαν μέσω των εισαγωγικών εξετάσεων. Συνολικά εβδομήντα έξι (76) βραβευθέντες έλαβαν από έναν φορητό υπολογιστή, ενώ η Παρασκευή Χαρίλα, η οποία κατέγραψε την υψηλότερη επίδοση, επιβραβεύθηκε και με πολυήμερο ταξίδι – προσφορά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη, Φάνη Σπανού, του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, κοινοβουλευτικών, αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων αρχών και φορέων του τόπου.

Έντονο ήταν το ευρυτανικό «χρώμα» στην εκδήλωση, καθώς δεκαπέντε (15) απόφοιτοι λυκείων του νομού έλαβαν ως επιβράβευση των επιδόσεών τους ένα λάπτοπ. Βραβεύτηκαν, από το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου οι: Τσουγκρής Χαράλαμπος, Γκαρίλα Ελένη και Λιάπης Χρυσόστομος (Ανθρωπιστικών Επιστημών), Μπόνιας Ευάγγελος, Μαστροκώστας Παναγιώτης, Σιακαπέτης Φίλιππος-Αθανάσιος (Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών), Μπεκρή Ανθή, Γιαννιώτη Φωτεινή, Νταή Βασιλική (Επιστημών Υγείας), Σερπάνος Γιώργος, Κελεσίδης Γιώργος (Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής), από το ΕΠΑΛ Καρπενησίου (όλα τα πεδία), οι: Πεταρούδης Γιώργος, Καραγκούνη Ευσταθία, Μήλα Ελένη, και από τις Λυκειακές Τάξεις Γρανίτσας η Κονδύλη Αλεξάνδρα (Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Τις απονομές στους αποφοίτους των σχολείων της Ευρυτανίας έκαναν, ο Περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, η Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής-Δασικής Πολιτικής & Κτηνοτροφίας, Κατερίνα Καλαντζή, και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης στην Ευρυτανία, Βασίλης Σταυρόπουλος (Α/θμια) και Γιώργος Γιάννακας (Β/θμια).

«Να προβάλλουμε και το παράδειγμά τους»

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, αναφέρθηκε στους συμβολισμούς των βραβεύσεων και ευχήθηκε η νέα γενιά να αποτελέσει τη «μαγιά» για μια καλύτερη κοινωνία. «Συγκεντρώσαμε στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την πόλη της Λαμίας, και βραβεύσαμε 75 πραγματικά ξεχωριστούς ανθρώπους! Αν και ακαδημαϊκοί πολίτες πλέον, είναι πάντα τα παιδιά μας, τα παιδιά που πρώτευσαν σε κάθε επιστημονικό πεδίο, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Στερεάς Ελλάδας!», σημείωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Επιλέξαμε να συγχαρούμε καθεμία και καθέναν ξεχωριστά! Επιλέξαμε να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια και την στοχοπροσήλωσή τους. Να προβάλλουμε και το παράδειγμά τους, γιατί πρέπει όλοι μας να βάζουμε υψηλούς στόχους και να δουλεύουμε για να τους κατακτήσουμε. Εύχομαι η πρώτη αυτή μεγάλη επιτυχία αυτών των παιδιών, να ανοίξει τον δρόμο ώστε η γενιά τους να δημιουργήσει μια καλύτερη κοινωνία!».

Αντίστοιχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Κώστας Γαλάνης, τόνισε: «Σε μια εκδήλωση, πραγματική γιορτή, την οποία διοργανώσαμε ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, είχαμε την τιμή να βραβεύσουμε τους πρώτους μαθητές των εισαγωγικών εξετάσεων ανά επιστημονικό πεδίο και τους τρεις πρώτους των ΕΠΑΛ κάθε Περιφερειακής Ενότητας. Ευχόμαστε σε αυτούς -και σε όλους τους μαθητές που βρήκαν τη διαδρομή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση- λαμπρό μέλλον και ένα όμορφο ταξίδι ζωής».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ