19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διεκδικεί -με σοβαρές πιθανότητες- το Ράλλυ Ακρόπολις. Η δήλωση Σπανού-Καραΐσκου

Η επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (WRC), όπως ανακοινώθηκε από τα χείλη του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σκόρπισε συναισθήματα χαράς στους Έλληνες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ωστόσο, έφερε και… αγωνία σχετικά με το πού θα διεξαχθεί ο εθνικός μας αγώνας (9-12 Σεπτεμβρίου) και ποιες ειδικές διαδρομές θα φιλοξενήσουν τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου.

Ήδη, εδώ και αρκετό καιρό, η Περιφέρεια Στ. Ελλάδας εργαζόταν για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης του αναβαθμισμένου Ράλλυ Ακρόπολις στα χώματα της Ρούμελης, όπου έγραψε ιστορία μοναδική και καθιερώθηκε στη συνείδηση όλων.

Ο Περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, και ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος με κοινή τους δήλωση δηλώνουν πανέτοιμοι για την διεκδίκηση, ενημερώνοντας ότι έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Λ. Αυγενάκη για να του καταθέσουν πλήρη φάκελο υποψηφιότητας

Σε κοινή δήλωσή τους, αναφέρουν:

“Μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για το “Rally Acropolis”, το οποίο εντάσσεται ξανά στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος (WRC),

η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,

ο Δήμος Λαμιέων

και άλλοι δήμοι της Στερεάς Ελλάδας

πανέτοιμοι παίρνουν θέση στην αφετηρία για τη διεκδίκηση

της επιστροφής του περίφημου “Ράλλυ των Θεών” στην έδρα του!

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος έχουν ήδη επικοινωνήσει με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και έχουν ζητήσει συνάντηση, προκειμένου να του παραδώσουν ιδιοχείρως το σχετικό αίτημα, μαζί με τον πλήρη φάκελο υποψηφιότητας”.

Προφανώς, στον σχεδιασμό των αρμοδίων πρέπει να συμπεριληφθεί και η Ευρυτανία, που συνδέθηκε με το Ακρόπολις (πχ ειδική «Ταρζάν») και διαθέτει όλα όσα χρειάζεται για την άρτια διεξαγωγή κάποιων ειδικών διαδρομών στα ορεινά της χώματα. Σύντομα, ελπίζουμε να έχουμε θετικές εξελίξεις.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ