20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η “Πυξίδα” στο Καρπενήσι. Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού από την Περιφέρεια Στ. Ελλάδας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η Περιφέρεια Στερεάς, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, υλοποίησε και φέτος το πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού, το οποίο επιχειρεί να φέρει μαθητές/τριες κοντά σε ανθρώπους με διακεκριμένη επαγγελματική πορεία.

Η ημερίδα στο Καρπενήσι φιλοξενήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο, το απόγευμα του Σαββάτου 29/4. Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκε το σύστημα εισαγωγής στις Ανώτατες Σχολές με όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει και θα ισχύσουν το 2023, ενώ παρουσιάστηκαν χρήσιμες πρακτικές επιλογής σπουδών και επαγγελμάτων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καταρτισμένοι επαγγελματίες μίλησαν διαδραστικά με τους μαθητές για τα μυστικά των επαγγελμάτων τους. Μεταξύ αυτών ήταν ο γνωστός τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης και η 19χρονη πρωταθλήτρια αποστάσεων Μαρία Κάσσου, που σπουδάζει παράλληλα Ιατρική.

Το πρόγραμμα ARISTON, δωρεάν πιστοποιημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, παρουσίασε στο κοινό ο Χρυσόστομος Καπέτης, Διδάκτωρ Πληροφορικής, Μέλος του Διδακτικού Προσωπικού του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ εισηγήσεις σχετικές με τον κλάδο της ζωικής παραγωγής, της κτηνοτροφίας και της δασοπονίας, ανέπτυξαν οι: Μαρία-Όλγα Διαμαντή, Κτηνίατρος και Σπύρος Καλούδης, Δασολόγος. Μίλησαν, επίσης, ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ενότητα: Παιδαγωγική Διδακτική) και ο Σωτήρης Βαρελάς, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Πειραιώς (Τουρισμός-Οίνος-Γαστρονομία).

Στα αρνητικά, η μικρή προσέλευση μαθητών/τριών, που αποδόθηκε, εν μέρει, στο 3ήμερο της Πρωτομαγιάς. Το παρών έδωσαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού, Κων/νος Γαλάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, η Αντιπεριφερειάρχης Δασικής Πολιτικής & Κτηνοτροφίας, Κατερίνα Καλαντζή, οι αντιδήμαρχοι Καρπενησίου και Αγράφων, Γιάννης Σβερώνης και Αννέτα Κοτρώνα κ.α.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ