29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Π.Ε. Ευρυτανίας φόρεσε τα γιορτινά της. Επετειακό λογότυπο σε όλα τα διοικητήρια των Περιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς

Μια ελιά 200 ετών φύτεψε στη Λαμία, τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, μαζί με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος, κ. Συμεών, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας, κ. Θανάση Καρακάντζα, και τον Δήμαρχο Λαμιέων, κ. Ευθύμιο Καραΐσκο.

Το ιερό λιόδεντρο φυτεύτηκε στη νότια είσοδο της πόλης και συγκεκριμένα στον πρώτο κυκλικό κόμβο, τον οποίο συναντούν όσοι καταφθάνουν στην πόλη από την είσοδο της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας.

Με αυτή τη συμβολική φύτευση ξεκίνησαν οι επετειακές δράσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης στη Ρούμελη. Συνεχίστηκαν την Τρίτη 23 Μαρτίου, με την ανάρτηση της γαλανόλευκης στα διοικητήρια των Περιφερειακών Ενοτήτων, αλλά και του ειδικού επετειακού λογότυπου, το οποίο αναδείχθηκε από την αρμόδια διαπαραταξιακή επιτροπή επετειακών δράσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

Ήρωες του ’21 και επετειακό λογότυπο

Την είσοδο του κτηρίου της Π.Ε. Ευρυτανίας κοσμούν δύο κάθετα μπάνερ, το ένα με το επετειακό λογότυπο και το έτερο με αναφορά στις εξέχουσες προασωπιικότητες του Αγώνα του ’21 που συνδέθηκαν με την Ευρυτανία. Ξεχωρίζουν οι μορφές των: Μάρκου Μπότσαρη, Κατσαντώνη, Αθανασίου Καρπενησιώτη, Οδυσσέα Ανδρούτσου, του Κώστα Βελή, των Γιολδασαίων κ.α.

Για το επετειακό λογότυπο, η Περιφέρεια αναφέρει πως «…η γαλανόλευκη και το σύμβολο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σμίγουν, όπως αποζητούμε να σμίξουμε το περήφανο παρελθόν με το σήμερα και το αύριο του τόπου μας. Οι δυο χρονολογίες διαχωρίζονται στιγμιαία (1821 – 2021), για να έρθει και να τις συνδέσει στην καρδιά μας και στον νου το λακωνικό, αλλά περιεκτικό μήνυμα: Θυμόμαστε – Τιμούμε!».

«Οι επετειακές μας δράσεις για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία και την κήρυξη της Επανάστασης στη Ρούμελη, ξεκίνησαν με τη συμβολική φύτευση μιας ελιάς 200 ετών στη Λαμία. Παρουσιάζουμε σήμερα (σ.σ. 23/3) το λογότυπό μας και στολίζουμε τα διοικητήρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ταυτόχρονα, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, υψώσαμε τη γαλανόλευκη, το λογότυπό μας, αλλά και μορφές Ηρώων της Ρούμελης και όλης της χώρας. Αυτές τις μορφές θυμόμαστε και τιμούμε! Βασικός στόχος των επετειακών εκδηλώσεων, που θα ακολουθήσουν, είναι να τιμήσουμε εμφατικά την ιστορική μνήμη και το παρελθόν, αλλά και να προσφέρουμε ισχυρά διδάγματα στο σήμερα», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ