28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η σημερινή, η πιο ζεστή ημέρα του καλοκαιριού για το Καρπενήσι. Πόσο έδειξαν τα θερμόμετρα, πότε αλλάζει το σκηνικό

Συνθήκες αξιόλογης ζέστης επικράτησαν την Παρασκευή (19/8) και στο ν. Ευρυτανίας, όπου καταγράφηκε και η μέγιστη θερμοκρασιακή τιμή για το εφετινό καλοκαίρι όσον αφορά στο Καρπενήσι.

Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό που λειτουργεί στον χώρο του Τμήματος Δασολογίας (υψόμετρο 990μ.), στις 14:40 το μεσημέρι η θερμοκρασία έφθασε στους 34,4 βαθμούς Κελσίου, καταρρίπτοντας τους 34,2c της 24ης Ιουλίου. Στην κοιλάδα του Καρπενησιώτη (700μ.) το θερμόμετρο έδειξε 34,9c, λίγο χαμηλότερα από φετινό ρεκόρ των 35,3c (24/7). Εκτιμάται ότι στα δυτικά του νομού, σε χαμηλότερα υψόμετρα, οι μέγιστες τιμές ξεπέρασαν τους 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Οι μέγιστες πανελλαδικά

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι μέγιστες θερμοκρασίες στη χώρα την Παρασκευή 19 Αυγούστου ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς, με τις θερμότερες περιοχές να εντοπίζονται στην Αργολίδα, στη Λακωνία και στη Φθιώτιδα. Η υψηλότερη μέγιστη καταγράφηκε στο Άργος, με 40.6 °C.

Σημειώνεται ότι σε περισσότερους από 130 σταθμούς του δικτύου, η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 βαθμούς. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες της ημέρας.

Αλλάζει το σκηνικό

Πάντως, το θερμό επεισόδιο γρήγορα θα αποτελέσει παρελθόν και το καιρικό σκηνικό θα αλλάξει, με την αστάθεια να επιστρέφει και τον υδράργυρο να σημειώνει αξιόλογη μεταβολή. Αναλυτικότερα, από την Κυριακή (21/8) και κυρίως από τις αρχές της νέας εβδομάδας, ο καιρός στην Ευρυτανία θα καταστεί άστατος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες τα απογεύματα. Τοπικά, ίσως εκδηλωθούν και έντονα φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά και οι μέγιστες δεν θα ξεπερνούν τους 26-27 βαθμούς.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ