Η συμβολή των ευρωπαϊκών ταμείων στην ανάπτυξη Ευρυτανίας & Στερεάς Ελλάδας, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Καρπενήσι

Η συμβολή των ευρωπαϊκών ταμείων στην ανάπτυξη Ευρυτανίας & Στερεάς Ελλάδας, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Καρπενήσι

από την έντυπη έκδοση

Σημαντική πρόοδος του προγράμματος ΕΣΠΑ Στερεάς Ελλάδας 2021-2027, με υψηλές επιδόσεις και χρηματοδοτήσεις σημαντικών έργων, κυρίως στους τομείς της υγείας και των υποδομών, καταγράφηκε στην 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος που έγινε στο Καρπενήσι, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας (αναλυτικό ρεπορτάζ στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν).

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, ωστόσο, ήταν και η θεματική εκδήλωση που έγινε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης.
Πιο αναλυτικά, σε συνέχεια της πρωινής συνεδρίασης της Επιτροπής, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο 2ο Δ.Σ., θεματική εκδήλωση με κεντρικό θέμα τη συμβολή των ευρωπαϊκών ταμείων στην ανάπτυξη της Ευρυτανίας και της Στερεάς Ελλάδας, όπου μάλιστα προβλήθηκε και ένα ενδιαφέρον βίντεο με τα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί και υλοποιηθεί στην Ευρυτανία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προσέλευση και τους θεσμικούς χαιρετισμούς. Ακολούθησε το πρώτο πάνελ συζήτησης, όπου συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Χρήστος Κακαβάς και ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης. Ο συντονισμός έγινε από τη δημοσιογράφο Μαίρη Παπακωνσταντίνου του Real News-Real Group. Στη συνέχεια, ακολούθησε μια συζήτηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Σπανού, και της δημοσιογράφου κας Παπακωνσταντίνου.

Το δεύτερο πάνελ επικεντρώθηκε στη συμβολή των ευρωπαϊκών ταμείων στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της επιχειρηματικότητας στη Στερεά Ελλάδα. Συμμετείχαν ο Φώτης Σερέτης, Διοικητής 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας (ΥΓΕΙΑ), η Ελένη Μπενιάτα, Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας (ΠΑΙΔΕΙΑ) και ο Στέλιος Αστρακάς, Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Διαχειριστικής Α.Ε.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με θεματικές παρεμβάσεις εκπροσώπων από τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης, τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι εκπρόσωποι αυτοί ήταν η Έφη Μελετίου, ο Ιωάννης Σολομωνίδης και η Χριστίνα Καραϊτίδη.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός ανέφερε τα εξής: «Στη σημερινή εκδήλωση είχαμε την ευκαιρία, αφενός να αναφέρουμε τα σημαντικά που έχουν γίνει στην περιοχή μας διαχρονικά από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία, αλλά να αναφερθούμε κυρίως στις προσκλήσεις που σήμερα αντιμετωπίζουμε και πως αυτές θα αντιμετωπιστούν στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, με προτεραιότητα στην αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων για την άρση της απομόνωσης της περιοχής, για την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων μας αλλά και για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ειδικά για περιοχές σαν την δική μας όπου το δημογραφικό ζήτημα είναι νούμερο ένα πρόβλημα, οι προσπάθειες πρέπει να εντατικοποιηθούν και να αποτελέσουν προτεραιότητα όχι μόνο για τα Ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά και για στοχευμένες κεντρικές πολιτικές».