19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Τσέλσι… αιχμαλώτισε τη Μίλαν!

 

Στο “Στάμφορτζ Μπριτζ”, η ομάδα του Γκράχαμ Πότερ επέβαλλε τον δικό της… νόμο, επικράτησε με το εμφατικό 3-0 των “ροσονέρι” και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Ο Ολιβιέ Ζίρου δεν κατάφερε να συνοδέψει με νίκη την επιστροφή του στο “Στάμφορντ Μπριτζ”, όπου πανηγύρισε το Champions League του 2021 και το Europa League του 2019, καθώς η Μίλαν γνώρισε την ήττα με 3-0 από την Τσέλσι. Οι “ροσονέρι” έπεσαν στα… δίχτυα του παιχνιδιού των “μπλε” και δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν το τρίποντο. Η Τσέλσι έφτασε την ομάδα του Μιλάνου στους 4 βαθμούς, ωστόσο την προσπέρασε βαθμολογικά, λόγω της σημερινής νίκης.

Ο αγώνας

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, το σύνολο του Γκράχαμ Πότερ εμφανίστηκε ανώτερο στον αγωνιστικό χώρο και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 5ο λεπτό, ο Μάουντ είχε καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, καθώς σούταρε από μακριά, αλλά ο Ταταρουσάνου αποσόβησε τον κίνδυνο. Στο 23′, η Τσέλσι είχε κι άλλη καλή στιγμή. Ο Τιάγκο Σίλβα έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο Ρουμάνος γκολκίπερ είπε ξανά “όχι”. Ένα λεπτό αργότερα, οι “μπλε” δικαιώθηκαν, καθώς βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Φοφανά. Η πρώτη καλή στιγμή για τη Μίλαν ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν ο Λεάο βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Κέπα, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με την Τσέλσι μπροστά στο σκορ (1-0).

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Στέφανο Πιόλι εμφανίστηκε διαφορετική, παίρνοντας την κατοχή της μπάλας, δίχως όμως να τη μετουσιώσει σε τελικές. Οι γηπεδούχοι ήταν για ακόμη μία φορά ουσιαστικοί και στο 56′ κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Ομπαμεγιάνγκ, βάζοντας με την… πλάτη στον τοίχο τους αντιπάλους τους. Έξι λεπτά αργότερα, η Τσέλσι “χτύπησε” ξανά τη Μίλαν, καθώς ο Τζέιμς πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του, δίνοντάς της ένα μη αναστρέψιμο προβάδισμα. Εν συνεχεία, οι “ροσονέρι” συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά εξακολουθούσαν να μη δημιουργούν ευκαιρίες για να απειλήσουν την εστία του Κέπα. Το σκορ του αγώνα δεν άλλαξε εκ νέου, καθώς η Τσέλσι δεν απειλήθηκε, διατήρησε το ευρύ προβάδισμά της και πήρε τη νίκη, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση του ομίλου.

ΓΚΟΛ: 24′ Φοφανά, 56′ Ομπαμεγιάνγκ, 62′ Τζέιμς

Κίτρινες: 39′ Κόβασιτς, 71′ Σίλβα / 8′ Κρούνιτς, 15′ Μπαλό-Τουρέ, 42′ Τομόρι

Τσέλσι (Γκράχαμ Πότερ): Κέπα, Σίλβα, Κουλιμπαλί, Φοφανά (38′ Τσαλόμπα), Λόφτους-Τσικ, Κόβασιτς (66′ Ζορζίνιο), Τσίλγουελ, Τζέιμς, Μάουντ (74′ Χάβερτς), Στέρλινγκ (75′ Μπρόγια), Ομπαμεγιάνγκ (65′ Γκάλαχερ)

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλούλου, Τομόρι, Μπαλό-Τουρέ, Ντεστ, Μπενασέρ, Τονάλι, Κρούνιτς (65′ Γκάμπια), Λεάο (72′ Ντίαζ), Ντε Κέτελαρ (65′ Ρέμπιτς), Ζιρού (73′ Ορίγκι)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ