19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Η υγεία της Ευρυτανίας νοσεί βαριά”. Το Σωματείο Εργαζομένων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών – Τι αναφέρουν σε επιστολή τους

Επιστολή Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καρπενησίου και Κέντρου Υγείας Δυτ. Φραγκίστας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, που τιμάται κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου, το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καρπενησίου και Κέντρου Υγείας Δυτ. Φραγκίστας, απέστειλε επιστολή, κρούοντας καμπανάκι κινδύνου για την κατάσταση στον τομέα Υγείας στον ν. Ευρυτανίας. «Υπάρχει αυξητική τάση αποχωρήσεων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού από όλα τα νοσοκομεία αλλά και από το δικό μας, λόγω των δυσμενών συνθηκών εργασίας και τους μισθούς πείνας που λαμβάνουμε», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους προς τον βουλευτή Ευρυτανίας και τους υποψήφιους βουλευτές στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Οι συμβασιούχοι που υπηρετούν στο Νοσοκομείο μας και στο Κέντρο Υγείας αποτελούν το 60% του προσωπικού (περίπου 70 άτομα) και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πώς θα λειτουργήσουν οι δομές εάν απολυθούν. Θα πρέπει να αναληφθεί σοβαρή πολιτική πρωτοβουλία από όλο το πολιτικό σύστημα, να ξεπεραστούν εμπόδια που επικαλούνται προκειμένου να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι υγειονομικοί υπάλληλοι. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι μισθοί των υγειονομικών είναι χαμηλότεροι ή κοντά στον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη , συνυπολογίζοντας κανείς ότι οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα λαμβάνουν 14 μισθούς και οι υγειονομικοί του ΕΣΥ λαμβάνουν 12 μισθούς κατ’ έτος, αφού καταργήθηκαν τα δώρα και το επίδομα αδείας. Κρίνουμε άδικη την απόφαση του Υπουργού για αναπροσαρμογή του ανθυγιεινού επιδόματος υπό ΑΝΙΣΟΥΣ όρους θέτοντας εκτός πολλές ειδικότητες καθώς και το διοικητικό προσωπικό οι οποίοι δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους, ήταν παρόν στην αντιμετώπιση της πανδημίας αυτά τα χρόνια, δεν εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τέθηκαν σε αναστολή εργασίας και αδειών.

Υπάρχει αυξητική τάση αποχωρήσεων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού από όλα τα νοσοκομεία αλλά και από το δικό μας, λόγω των δυσμενών συνθηκών εργασίας και τους μισθούς πείνας που λαμβάνουμε. Παρότι ο ν. Ευρυτανίας είναι αποδεδειγμένα και θεσμοθετημένα “προβληματική περιοχή” και ανήκει στο δίκτυο ορεινών δήμων, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη και κανένα κίνητρο ώστε να έρχονται και να παραμένουν στον τόπο γιατροί και λοιπό προσωπικό και αυτό φάνηκε περίτρανα με την τελευταία απομάκρυνση οικογενειάρχη ιατρού με μεγάλη προσφορά στο νομό επί σειρά ετών όπου δεν ανανεώθηκε η σύμβασή του, ενώ υπάρχουν κενές θέσεις ιατρείων στον νομό, λόγω γραφειοκρατίας.

Αυτή η γνωστοποίηση όλων των προβλημάτων έρχεται να επιβεβαιώσει τους χειρότερούς μας φόβους -τη μετατροπή του Νοσοκομείου μας σε Κέντρο Υγείας, και του Κέντρου Υγείας σε πολυδύναμο ιατρείο.

ΟΛΟΙ έχουν ευθύνη, ειδικά αυτοί που τα τελευταία χρόνια δεν έκαναν απολύτως τίποτα για την ΥΓΕΙΑ της ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ.

Η ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΝΟΣΕΙ ΒΑΡΙΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ»

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ