25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός στο Καρπενήσι και τον Ι.Ν Αγ. Τριάδας. Έφθασε με ΙΧ αυτοκίνητο 20 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Με καθυστέρηση, λίγα λεπτά μετά τις 8:30 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, έφθασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με ειδική πτήση της Aegean, το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα.

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός έγινε με μια λιτή τελετή στο αεροδρόμιο και ακολούθως πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του στην Εξαρχία του Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα. Παράλληλα, ξεκίνησε ένας… αγώνας δρόμου για τη μεταλαμπάδευσή του στις ενορίες ανά την επικράτεια, με τα αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air να πραγματοποιούν πτήσεις σε 7 προορισμούς (Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ιωάννινα κ.α.).

Στο Καρπενήσι και τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, το Άγιο Φως έφθασε στις 11:40μμ. Το υποδέχθηκε ο π. Ευάγγελος Πλατής, που το μεταλαμπάδευσε πρώτα στους εκπροσώπους των επίσημων τοπικών αρχών. Το Φως μεταφέρθηκε στην ευρυτανική πρωτεύουσα με ΙΧ αυτοκίνητο· είχε παραληφθεί περίπου στις 9 το βράδυ από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σημειώνεται ότι, στα Ιεροσόλυμα, για την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως και τη μεταφορά του στην Ελλάδα είχε μεταβεί από τη Μεγάλη Παρασκευή ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη. Στην αποστολή μετείχαν , επίσης, ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ, οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Ιωάννης Σαρακιώτης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών κ.ά.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ