Η Φιλαρμονική γέμισε το αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης και χάρισε μια μοναδική, νοσταλγική βραδιά στο κοινό (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Ήταν όμορφο και νοσταλγικό το βράδυ της Τετάρτης, 8 Αυγούστου, για όσους βρέθηκαν (και ήταν πολλοί) στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου, με αφορμή την καλοκαιρινή συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Μέσα από νοσταλγικές μελωδίες και αγαπημένα κομμάτια της δεκαετίας του 1960, η Φιλαρμονική, υπό την καθοδήγηση της αρχιμουσικού, Ευαγγελίας Βάρσου, αναβίωσε την ανεμελιά και το ρομαντισμό μιας δεκαετίας που σφράγισε τη μουσική ιστορία. Κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό του Καρπενησίου, το κοινό -που γέμισε ασφυκτικά το Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης- απόλαυσε το μουσικό αφιέρωμα και αναπόλησε.

Η μουσική του ’60, επηρεασμένη από τη jazz και τη blues της προηγούμενης δεκαετίας, το rock n’ roll και την κουλτούρα των χίπις, μετέφερε στο κοινό χρώματα και μηνύματα ρομαντισμού, ανεμελιάς, ειρήνης και αγάπης, ενώ ξεχωριστό τόνο έδωσαν με τις ερμηνείες τους οι: Αντωνία Βισβίκη, Αστέριος Τσετσίλας και Θωμάς Σκοτίδας.

Η μουσική βραδιά ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των ΓΙΟΡΤΩΝ ΔΑΣΟΥΣ 2024, με τον Δήμαρχο Καρπενησίου, Χρήστο Κακαβά, να εκφράζει θερμές ευχαριστίες στη Φιλαρμονική για τη διαχρονική προσφορά της, τονίζοντας, παράλληλα, πως ο δήμος θα στηρίζει πάντα το έργο της.