16 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Φουρνά Ευρυτανίας στο κανάλι της Βουλής. Δείτε το επεισόδιο-αφιέρωμα της εκπομπής “Από Τόπο… σε Τόπο” με τον Χρ. Μυλωνά (vid)

Αφιέρωμα στη Φουρνά από την εκπομπή «Από Τόπο... σε Τόπο»

Η εκπομπή με τίτλο «Από Τόπο… σε Τόπο» με τον δημοσιογράφο, μουσικολόγο-λαογράφο Χρήστο Μυλωνά, μεταδίδεται από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων. Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, προβλήθηκε ένα αξιόλογο αφιέρωμα για την ιστορική Φουρνά Ευρυτανίας, την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά και τους ανθρώπους της.

Στην πλατεία του χωριού χόρεψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαμίας «Καλλίχορος», σε διδασκαλία Κώστα Φλώρου, ενώ ο παρουσιαστής συνομίλησε με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς και αυτοδιοικητικούς.

«Σε συνεργασία με τον Σύλλογο απανταχού Φουρνιωτών “Ο Λεπενιώτης” και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Βράχας “Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος”, είχαμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε στη Φουρνά τη Λαογραφική – Πολιτιστική – Μουσική τηλεοπτική εκπομπή “ΑΠΟ ΤΟΠΟ… ΣΕ ΤΟΠΟ” με παρουσιαστή τον κ. Χρήστο Μυλωνά, που προβάλλεται στο κανάλι της ΒΟΥΛΗΣ. Ζήσαμε μια μέρα γεμάτη με παράδοση! Μουσική, χορό, παραδοσιακές γεύσεις», ανέφερε ο Σύλλογος Γυναικών Δ.Ε. Φουρνά Ευρυτανίας.

Στη Φουρνά βρέθηκαν, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, η Πρόεδρος του Δ.Σ Καρπενησίου, Γεωργία Γκαρίλα κ.α. Τα γυρίσματα της εκπομπής είχαν πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάιο.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ