2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η 7η ΕΜΑΚ στα Άγραφα. Διήμερη εκπαίδευση στον ποταμό Αχελώο και στα αναρριχητικά πεδία “Εύρυτος” [15 ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

από την έντυπη έκδοση

Πρακτική εξάσκηση σε πεδία του Δήμου Αγράφων, πραγματοποίησε η 7η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, με έδρα τη Λαμία. Η εκπαίδευση έγινε το διήμερο Τρίτη και Τέταρτη 24 & 25/5/2022, ενώ και κατά το παρελθόν η 7η ΕΜΑΚ έχει επιλέξει την Ευρυτανία για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών εξορμήσεων και ασκήσεων ετοιμότητας.

Την πρώτη ημέρα (24/5) έγινε εκπαίδευση με αντικείμενο την αντιμετώπιση συμβάντων σε ορμητικά νερά εντός του Αχελώου ποταμού, πλησίον της Γέφυρας Τέμπλας, ενώ την επομένη (25/5) σειρά είχε η εκπαίδευση στο αναρριχητικό πεδίο «Εύρυτος» (φαράγγι Μπουζουνίκου) στα Τοπόλιανα. Στην εκπαίδευση έλαβαν μέρος δέκα (10) μέλη της Ο.Ο.Ε.Δ της Μονάδας με επικεφαλής τον Διοικητή, αρχιπύραρχο, Χρήστο Πλουμάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αναρρχιητική εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από κοινού με μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του και πολύπειρο ορειβάτη, Θωμά Νταβαρίνο. Την εκπαίδευση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης καθώς και ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για την Πολιτική προστασία του Δήμου, Παναγιώτης Μπράζιας.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Αγράφων για την όλη φιλοξενία που παρείχε στην αποστολή της Μονάδας μας καθώς και την ιδιαίτερη τιμή που μας έκανε να παρακολουθήσει και ο ίδιος την εκπαίδευση. Επίσης θερμές ευχαριστίες θα θέλαμε να απευθύνουμε στα μέλη Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων (Ο.Σ.Α.) και ιδιαίτερα στον Πρόεδρό του Θωμά Νταβαρίνο που έκαναν την ιδιαίτερη τιμή να συμμετέχουν από κοινού στην εκπαίδευση αυτή», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ, Χρ. Πλουμάκης.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, η 7η ΕΜΑΚ είχε εκπαιδευτεί στον Καρπενησιώτη ποταμό (σε θέση κοντά στο «Κλειδί»). Αντικείμενο του πρακτικού σεμιναρίου ήταν η διάσωση σε ορμητικά νερά και σε πλημμυρικές καταστάσεις. Τον ίδιο μήνα είχε πραγματοποιηθεί κοντά στο Μοναστήρι του Προυσού η ετήσια άσκηση ετοιμότητας της 7ης ΕΜΑΚ με τίτλο «Ηρακλής 2021» και αντικείμενο τη διάσωση αγνοουμένων ατόμων από βάραθρο, με τη συμμετοχή και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου.

ΦΩΤΟ. Παναγιώτης Παλιούρας (Ο.Σ.Α.), 7η ΕΜΑΚ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ