27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Θέατρο / Ο “Τόπος του εγκλήματος”, με την Καρπενησιώτισσα ηθοποιό Υρώ Γιολδάση – Συνεχίζονται οι παραστάσεις στην Αθήνα

Ο «Τόπος του εγκλήματος» είναι ψυχολογικό δράμα, που φωτίζει τη σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης. Με δομή βασισμένη σε ήρωες και καταστάσεις που παραπέμπουν στο φιλμ νουάρ, με γλώσσα σύγχρονη, μεστή, χωρίς φλυαρίες και αναλύσεις. Παρουσιάζει ανάγλυφους χαρακτήρες που ακροβατούν ανάμεσα στο όνειρο και στην καταλυτική πραγματικότητα.

«Τα τέσσερα πρόσωπα του έργου έχουν εγκλωβιστεί σε μια συνοριακή πόλη. Όριο ζωής και θανάτου. Ο τόπος της εξορίας τους. Πρόσωπα καταδικασμένα από αόρατο δικαστήριο», διαβάζουμε για το έργο, στο οποίο παίζει και η Σπυριδούλα – Υρώ Γιολδάση, από το Καρπενήσι. Η νεαρή ηθοποιός έζησε στην Ευρυτανία ως τα 18 της και έπειτα σπούδασε παιδαγωγικά στην Πάτρα, για να καταλήξει στην Αθήνα, σπουδάζοντας υποκριτική, καθώς «η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο, αλλά και για κάθε μορφή τέχνης, πάντα με ακολουθούσε», όπως η ίδια λέει.

Η παράσταση παίζεται στο «Θέατρο της Ημέρας» (N. Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι) από τα τέλη Ιανουαρίου και έχει αποσπάσει τα εγκωμιαστικά σχόλια κοινού και κριτικών. Για τον λόγο αυτό, θα συνεχιστεί και τον Μάρτιο, από το Σάββατο 9 του μήνα και κάθε Σάββατο έως 30/3/24.

Παίζουν

Γιώργος Ανδρουτσόπουλος, Υρώ Γιολδάση, Φωτεινή Γρέγου, Κωνσταντίνος Καρακώστας

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Μουσική Επιμέλεια: Θωμάς Μαυρογόνατος

Κοστούμια: Ζαφειρία Μαρμαρινού

Φωτογράφηση: Αντώνης Συμεωνάκης

Φωτισμοί – Ήχος: Γιώργος Σηφάκης

Παραγωγή: Νέα Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Η πεταλούδα στο τελευταίο θρανίο”

Για το έργο, διαβάζουμε: «Τα τέσσερα πρόσωπα του έργου έχουν εγκλωβιστεί σε μια συνοριακή πόλη. Όριο ζωής και θανάτου. Ο τόπος της εξορίας τους. Πρόσωπα καταδικασμένα από αόρατο δικαστήριο. Προσπαθούν απεγνωσμένα να δραπετεύσουν. Χάνονται, όμως, σ’ ένα λαβύρινθο κατόπτρων. Η έξοδος παντού και πουθενά. Αντικρύζουν μόνο τα είδωλά τους. Συνειδητοποιούν το πέρασμα του χρόνου. Οδηγούνται σε βασανιστικό απολογισμό. Σε ταξιίδι εσωτερικό, επώδυνο. Οι μνήμες ξεχύνονται. Βγαίνουν στην επιφάνεια οι ευνουχισμένες επιθυμίες, τα ενταφιασμένα όνειρα, η καταπιεσμένη σεξουαλικότητα. Και μαζί οι ενοχές. Εκπεπτωκότες άγγελοι που ψάχνουν απεγνωσμένα το δρόμο της επιστροφής στο χαμένο παράδεισο. Ο ανακριτής, η γυναίκα του, η τραγουδίστρια κι ο γέρος βυθίζονται σε ωκεανό ψευδαισθήσεων αναζητώντας τη λύτρωση. Η τρέλα παραμονεύει. Το τέλος θα φέρει προσωρινά την κάθαρση. Ο κύκλος, όμως, ξανανοίγει. Ο κύκλος της οδύνης. Ο κύκλος της ζωής».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ