19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

«Θα ήταν ωφέλιμο για την Ελλάδα να διεξάγει διάλογο», δήλωσε ο Ερντογάν στη συνάντησή του με τον Στόλτενμπεργκ

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Προεδρίας, συζητήθηκαν ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος, οι επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και το τριπλό μνημόνιο Τουρκίας-Σουηδίας-Φινλανδίας.

Στη συνάντηση, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι ο διάδρομος σιτηρών άρχισε να λειτουργεί ξανά ως αποτέλεσμα της διπλωματικής κίνησης που χρησιμοποιήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο με τη Ρωσία και την Ουκρανία και δήλωσε ότι η τουρκική πλευρά θα επικεντρωθεί στην παράταση της συμφωνίας την επόμενη περίοδο.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν τόνισε ότι είναι απαραίτητο να επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να τερματιστούν οι συγκρούσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό και να επιτευχθεί μια δίκαιη λύση.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία αναφέρθηκαν οι επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι δεν είναι η Τουρκία εκείνη που αύξησε την ένταση στην περιοχή και ότι θα ήταν ωφέλιμο για την Ελλάδα να ενεργήσει με σύνεση και να διεξάγει διάλογο.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν σημείωσε ότι ο ρυθμός και ο χρόνος της διαδικασίας επικύρωσης του τριμερούς μνημονίου Τουρκίας-Σουηδίας-Φινλανδίας θα καθοριστεί από τα βήματα που θα λάβουν αυτές οι χώρες.

ανταπόκριση από Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ