17 Οκτωβρίου 2021

Θεσσαλονίκη – Εστίαση: Λουκέτα στις επιχειρήσεις, εξοπλισμοί στο «σφυρί» και απόγνωση

Θεσσαλονίκη – Εστίαση: Λουκέτα στις επιχειρήσεις, εξοπλισμοί στο «σφυρί» και απόγνωση

Το αδιέξοδο που βιώνουν περιγράφουν οι επιχειρηματίες της εστίασης στη Θεσσαλονίκη. Οι οικονομικές επιπτώσεις του lockdown υποχρεώνουν τους επιχειρηματίες να βάζουν οριστικό «λουκέτο» στα μαγαζιά τους.

Εκατοντάδες επιχειρηματίες της εστίασης στη Θεσσαλονίκη αναγκάζονται να πωλούν σε εξευτελιστικές τιμές τον εξοπλισμό τους, καθώς δεν έχουν ούτε τα προς το ζην.

Καταγγέλλουν, μάλιστα, ότι η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στα σπίτια τους, όπως λένε στο ThessToday.

Ο χώρος της εστίασης σύμφωνα με την πρόεδρο του Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης, Νίκης Κωνσταντίνου, για πρώτη φορά στα χρονικά «δοκιμάζεται τόσο σκληρά» και οι υποχρεώσεις των επιχειρηματιών μετά την άρση του lockdown, θα «στραγγαλίσουν» οριστικά τα καταστήματα.

«Η Εφορία ζητά το 100% του μισθώματος»

Ταυτόχρονα οι επιχειρηματίες έρχονται αντιμέτωποι με εταιρείες που καιροφυλακτούν προκειμένου να αξιώσουν εξοπλισμούς σε αρκετά χαμηλές τιμές, με σκοπό την πώλησή τους σε διεθνής δημοπρασίες εντός τριμήνου.

Την ίδια στιγμή, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για «κούρεμα» του ενοικίου, επιχειρηματίες καταγγέλλουν ότι η Εφορία ζητά από ενοικιαστές το 100% του μισθώματος, όπως αναφέρει στο ThessToday η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ Νίκη Κωνσταντίνου.

To άρθρο Θεσσαλονίκη – Εστίαση: Λουκέτα στις επιχειρήσεις, εξοπλισμοί στο «σφυρί» και απόγνωση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ