19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Θεσσαλονίκη: Η διάσημη μπαρόκ όπερα «Διδώ και Αινείας» σε σύγχρονη έκδοση στο Μέγαρο Μουσικής

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία  με το Καλοκαιρινό Μουσικό Πρόγραμμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης ACT/ A Division of Anatolia College και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Ο.Μ.Μ.Θ. «MOYSA» παρουσιάζουν τη διάσημη μπαρόκ όπερα του Henry Purcell «Διδώ και Αινείας», σε μια σύγχρονη έκδοση-1940’s Hollywood glamour, την Παρασκευή 01 Ιουλίου 2022, στις 21.00, στην Αίθουσα “Αιμίλιος Ριάδης”.

Το λιμπρέτο του Nahum Tate είναι βασισμένο στην Αινειάδα του Βιργιλίου. Ανήκει στην κατηγορία της Όπερας Δωματίου και έχει καταγραφεί στη συνείδηση του κοινού ως ένα από τα αριστουργήματα του παγκοσμίου λυρικού ρεπερτορίου. Διευθυντής της Ορχήστρας είναι ο Θοδωρής Παπαδημητρίου, ενώ η σκηνοθεσία και ο συντονισμός φέρουν την υπογραφή του Kent Smith. Την προετοιμασία του έργου έχει αναλάβει ο Dr. Brandt Fredriksen.

Η παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο του 5ου MOYSA Summer School και φιλοδοξεί να αποτελέσει εφαλτήριο παγκόσμιας μουσικής συνάντησης νέων.

Συντελεστές

Διεύθυνση Ορχήστρας: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Σκηνοθεσία/Συντονισμός: Kent Smith

Σκηνικά/Κοστούμια: Kent Smith

Προετοιμασία: Dr. Brandt Fredriksen (πιάνο) 

Συμμετέχουν:

Διδώ: Kaitlyn Barnes

Αινείας:  Daniel Chiu

Μπελίντα:  Alexa-Marie Fini και Despoina Andranioti

Μάντισσα: Shay Downey

1η Μάγισσα: Alyssa DeLessio και Jillian Prakelt

2η Μάγισσα:  Lauren Leonardi και Anya Bulchandani

2η Γυναίκα:  Nyssa Welshans

Πνεύμα: Christie Kim

1ος Ναύτης: Βασίλης Σαπουνίδης

Χορωδοί:

Βασίλης Σαπουνίδης

Άγγελος Μάρκου

Δέσποινα Ανδρανιώτη

Νατάσα Μόλιου

Λαμπρινή Μάνου

Ηλέκτρα Μανούση

Άννια Αναστασοπούλου

 

Moysa: Συμφωνική ορχήστρα νέων ΜΜΘ

Συμμετέχει:

Τσέμπαλο: Θανάσης Παπαϊσίου

Τιμές εισιτηρίων

10€, 5€ (μειωμένο)

Who is who

Dr. Brandt Fredriksen

Ο πιανίστας Brandt Fredriksen έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία. Έκανε το ντεμπούτο του με ρεσιτάλ που έδωσε στο Weill Recital Hall at Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη και στο Gasteig Cultural Center στο Μόναχο της Γερμανίας.

Έχει συνεργαστεί με μέλη της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης, της Μητροπολιτικής Όπερας και του American String Quartet.

Οι ηχογραφήσεις του περιλαμβάνουν όλες τις Σονάτες για βιολί και πιάνο του Johannes Brahms με βιολιστή τον Anton Miller και το Odysseia: New Music από Έλληνες και Ελληνοαμερικανούς συνθέτες. Στις φωνητικές του συνεργασίες συγκαταλέγονται το ρεπερτόριο του Paul Robeson, το Jazz Hymns με τον βαθύφωνο Kevin Maynor και το Lieder με έργα των Mozart, Schubert και Strauss σε συνεργασία με τη μεσόφωνο σοπράνο Lara Nie. Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει ηχογραφήσεις σόλο πιάνο κομματιών των Scriabin, Glinka, Ravel, Satie, Chopin, και Prokofiev για το σάουντρακ της βραβευμένης ταινίας-ντοκιμαντέρ Sonia, σε παραγωγή της Lucy Kostelanetz.

Έχει αναλάβει τη διδασκαλία συνόλου για λογαριασμό του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου της Νέας Υόρκης, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Stecher and Horowitz Foundation, ο οποίος προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό PBS.

Ο Brandt Fredriksen κατέχει Διδακτορικό Τίτλο  Μουσικών Τεχνών από τη Juilliard School και Πτυχίο Μουσικής από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. Ακόμη, έχει σπουδάσει στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας και στη Μουσική Ακαδημία Liszt στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Κάποια από τα πολυάριθμα βραβεία που έχει αποσπάσει είναι το Βραβείο Munz (Juilliard School), το βραβείο του Διεθνούς Διαγωνισμού Irene Tintner International Competition (Μίσιγκαν), το Artists International (Νέα Υόρκη) και του Διαγωνισμού Lima Concerto Competition (Οχάιο). Οι βασικοί του δάσκαλοι ήταν ο Mischa Kottler, ο Flavio Varani,  η Nadia Reisenberg, ο James Tocco, ο Gyorgy Sebok, ο Martin Canin και ο Ferenc Rados.

Kent Smith

Ως βαρύτονος, ο Kent Smith έχει ένα πλούσιο ρεπερτόριο ρόλων σε όπερες, οπερέτες, μουσικάθέατρα, καθώς και σε συναυλίες με καλλιτεχνικούς οργανισμούς όπως οι Opera Festival of New Jersey, Lyric Opera Cleveland, Cleveland Opera on Tour, Opera at Florham, American Music Theatre Festival, Natchez Opera Festival, The National Opera Company, New York City Opera, Stamford Symphony Orchestra, Indianapolis Symphony Orchestra, West Virginia Symphony, Indianapolis Symphony, North Carolina Symphony και Brooklyn Philharmonic.

Άλλες εμφανίσεις του σε ρεσιτάλ και συναυλίες περιλαμβάνουν το Caramoor Music Festival, τοWestchester Oratorio Society, το Thomas Tallis Scholars, το Coro de Camera, και το Musica Antiqua of Santa Fe. Συμμετείχε επίσης στην αναγνωρισμένη εθνική περιοδεία της παράστασης Master Class, η οποία απέσπασε βραβείο Tony και εμφανίστηκε στην ίδια παράσταση με τον θίασο TheatreWorks στην περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, όντας παράλληλα μουσικός διευθυντής και των δύο παραστάσεων.

Ο Kent Smith είναι επικεφαλής του τμήματος φωνητικής του State University of New York στο New Paltz, όπου διατελεί και  Αναπληρωτής Καθηγητής Φωνητικής.

Έχει λάβει καλλιτεχνικό δίπλωμα φωνητικής εκτέλεσης από το Curtis Institute of Music, αφού πρώτα έλαβε Πτυχίο Καλών Τεχνών στην εκτέλεση γαλλικού κόρνου από το Πανεπιστήμιο Carnegie-Mellon. Του απονεμήθηκε Μεταπτυχιακός Τίτλος Μουσικής από το Manhattan School of Music.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ