26 Μαρτίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Θεσσαλονίκη – μετρό: Προσφυγή κατοίκων στη Δικαιοσύνη για τα αρχαία της Βενιζέλου

Στη Θεσσαλονίκη 304 κάτοικοι της πόλης προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο για τα αρχαία του σταθμού του μετρό στη Βενιζέλου. Κάνουν λόγο για «προσβολή της προσωπικότητάς τους» από την εκτέλεση των εργασιών.

Με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη, οι 304 πολίτες ζητούν να σταματήσουν οι εργασίες απόσπασης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό.

Οι αιτούντες, στην πλειονότητά τους κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, κάνουν λόγο για «προσβολή της προσωπικότητάς τους» από την εκτέλεση των εργασιών.

Σήμερα επρόκειτο να διεξαχθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο η συζήτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής, διαδικασία όμως που ανεβλήθη. Το δικαστήριο έκανε δεκτό σχετικό αίτημα της εταιρείας «Αττικό Μετρό» και όρισε νέα δικάσιμο για την ερχόμενη Δευτέρα (13.09.2021).

Πρόσθετες παρεμβάσεις για την απόρριψη του κρινόμενου αιτήματος δήλωσαν – δια των συνηγόρων τους – ότι θα κάνουν το Ελληνικό Δημόσιο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Θεσσαλονίκη – μετρό: Προσφυγή κατοίκων στη Δικαιοσύνη για τα αρχαία της Βενιζέλου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ