25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Θεσσαλονίκη: Τους «τσίμπησαν» με ναρκωτικά στο λιμάνι – Τι βρήκαν στο σπίτι τους στη Λήμνο

Λαβράκια έβγαλε η συνεργασία του λιμεναρχείου Μύρινας με το λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης μετά την αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με τη σύλληψη δύο Ελλήνων για ναρκωτικά στις 15 Μαΐου.

Τα δύο άτομα ηλικίας 46 και 36 ετών, συνελήφθησαν από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης για κατοχή ναρκωτικών.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών τους «τσίμπησαν» στο χώρο στάθμευσης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μέσα σε ΙΧ ενώ ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε πλοίο. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι επρόκειτο να ταξιδέψουν με προορισμό τη Λήμνο. Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον 46χρονο βρέθηκε και κατασχέθηκε, στη δεξιά του τσέπη του παντελονιού του, μία πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους δύο γραμμαρίων και τεσσάρων δεκάτων του γραμμαρίου (2,4 γρ.).

Στη συνέχεια με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «Μπόμπερ» σε έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία πλαστική συσκευασία με ηρωίνη σε μορφή βράχου, μικτού βάρους 56,7 γραμμαρίων και μία πλαστική συσκευασία που περιείχε ηρωίνη σε μορφή βράχου μικτού βάρους ενός γραμμαρίου όπως γράφει το limnosreport.gr.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, εκτός από τις ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν το όχημα, δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το ηχείο του οχήματος.

Παράλληλα στελέχη του Λιμεναρχείου Μύρινας πήγαν στο σπίτι του 46χρονου και έκαναν νόμιμη έρευνα βρίσκοντας τα εξής: Έναν μεταλλικό τρίφτη, μια ξύλινη πίπα με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης, ενα δισκίο δραστικής ουσίας βουπρενοφρίνης/ναλοξόνης των οκτώ χιλιοστόγραμμων και δυο χιλιοστόγραμμων αντίστοιχα, με την εμπορική ονομασία “SUBOXONE”. Επίσης βρήκαν εννέα  δισκία των 15 χιλιοστόγραμμων  με την εμπορική ονομασία “REDUCE”, εντός καρτέλας, Ένα κομμάτι λευκού δισκίου άγνωστης ουσίας με αναγραφή “XR”, 8 παρακεταμόλης/καφεϊνης/κωδεϊνης των 400 χιλιοστόγραμμων/ 50 χιλιοστόγραμμων και 10 χιλιοστόγραμμων αντίστοιχα, με την εμπορική ονομασία “LONARID-N”, εντός καρτέλας, όλα χωρίς ιατρική συνταγή και δύο πλαστικές θήκες με 29 σφαίρες, διαμέτρου 7,65 mm επί 20mm μέσα σε χάρτινο κουτί.

Μετά οι αστυνομικοί πήγαν σε επαγγελματικό χώρο, τον οποίο χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς ως αποθήκη/συνεργείο, στην περιοχή «Θερμων» Λήμνου και μετά από έρευνα παρουσία εισαγγελέα βρήκαν:

Μια ζυγαριά ακριβείας, με δυνατότητα ζύγισης από ένα γραμμάριο έως 5.000 γραμμάρια, με υπολείμματα ηρωίνης, ένα μεταλλικό πτυσσόμενο γκλομπ με πλήρες μήκος 54 εκ., τρία πλαστικά καλαμάκια, τρεις μεταλλικές καπνοθήκες, μια τηλεκάρτα, ένα μεταλλικό κοπίδι και μια γυάλινη βάση, όλα με υπολείμματα ηρωίνης.

Επίσης μετέβησαν και στο σπίτι του 36χρονου συλληφθέντα, στον οικισμό “Παναγια” Λήμνου όπου βρήκαν έναν μεταλλικό τρίφτη, με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης.

 

 

To άρθρο Θεσσαλονίκη: Τους «τσίμπησαν» με ναρκωτικά στο λιμάνι – Τι βρήκαν στο σπίτι τους στη Λήμνο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ