29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Θετικό το οικονομικό αποτύπωμα του Ράλλυ Ακρόπολις 2021. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε συνέδριο, παρουσία Φ. Σπανού (ΦΩΤΟ)

Στο EKO Acropolis Rally FORUM 2021 συμμετείχε την περασμένη Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός. Το συνέδριο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να καταγραφεί το οικονομικό αποτύπωμα της διοργάνωσης στη χώρα, αλλά και ειδικότερα στη Στερεά Ελλάδα.

Εκπρόσωποι του πολιτικού, του επιχειρηματικού και του αθλητικού κόσμου, καθώς και της επιστημονικής κοινότητας, κλήθηκαν να αναπτύξουν όσα προσέφερε στον τόπο η διεξαγωγή του αγώνα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA, βάζοντας έτσι μια τελεία σε όσα έγιναν το 2021 και δίνοντας το έναυσμα για περαιτέρω ανάπτυξη το 2022.

Στο συνέδριο, παρουσιάστηκαν καταρχάς τα αποτελέσματα έρευνας κοινής γνώμης. Αξιοσημείωτα ήταν τα ακόλουθα ευρήματα: 98,4% δήλωσαν ευχαριστημένοι συνολικά από τη διοργάνωση του ΕΚΟ Acropolis Rally 2021 και 94,4% εκτίμησε ότι το EKO Acropolis Rally 2021 είχε θετικό οικονομικό αντίκτυπο για την επιχείρησή τους.

Διαπιστώθηκε επίσης, από την εξειδικευμένη μελέτη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ότι: το σύνολο των δαπανών διαμονής ήταν 3.238.370 ευρώ και το σύνολο των δαπανών μετακίνησης ήταν 3.577.500 ευρώ. Το σύνολο των δαπανών σίτισης, αγοράς επίσημων προϊόντων κλπ. έφθασε στα 13.245.000 ευρώ και συνολικά, το οικονομικό αποτύπωμα της διοργάνωσης στην εθνική μας οικονομία προσδιορίστηκε στα 35.084.725 ευρώ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε σχετικά: «Ποιος μπορούσε να πιστέψει ότι η αξία της τηλεοπτικής προβολής, μόνο από το κανάλι της COSMOTE TV, θα αποτιμάτο σε 3,8 εκατ. ευρώ και ότι αθροιστικά το κοινό του Ράλλυ Ακρόπολις παγκοσμίως αριθμεί 48 εκατ. τηλεθεατές; Η πολιτική απόφαση για την επανένταξη του αγώνα στο πρόγραμμα του WRC αποτελεί μια σωστή στρατηγική κίνηση που επιτυγχάνει ταυτόχρονα πολλούς και διαφορετικούς στρατηγικούς στόχους της πολιτείας».

«Οι αριθμοί φωνάζουν, αλλά και η αίσθηση κραυγάζει για την επιτυχία του “Ράλι των Θεών” και για το κέρδος που είχε ο τόπος μας. Ως εισόδημα, ως παγκόσμια προβολή, αλλά και -το κυριότερο- ως χαρά για την επάνοδο στη Στερεά, μιας διοργάνωσης που απολαμβάνουμε και αγαπάμε», τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, χαιρετίζοντας το συνέδριο και πρόσθεσε: «Η Στερεά Ελλάδα αγκάλιασε αυτή τη διοργάνωση. Την φιλοξένησε με θέρμη επί τρείς ημέρες, με το service park της Λαμίας, με τον σταθμό ανεφοδιασμού και την Tyre Fitting Zone στο λιμάνι της Ιτέας και με τις μοναδικές ειδικές διαδρομές της Θήβας, της Ελάτειας, της Παύλιανης, της Γραβιάς, των Βωξιτών, του Ελευθεροχωρίου και του “Ταρζάν”. Κάθε τέλος, είναι και μια αρχή. Κάθε τερματισμός είναι και μια αφετηρία. Ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας και ξεκινούμε από σήμερα κιόλας, με δύναμη και αισιοδοξία, την προετοιμασία για το ράλι του 2022».

Στο ΕΚΟ Acropolis Rally FORUM έδωσαν το παρών, οι κ.κ. Δημήτρης Μιχελακάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Άννα Καλογεροπούλου, Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Θύμιος Καραΐσκος, Δήμαρχος Λαμιέων, Γιώργος Γκιώνης, Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, Στέλλα Αργυρίου, Ψυχολόγος, Γιώργος Καζαντζόπουλος, Υπεύθυνος Περιβάλλοντος ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Andrew Wheatley, WRC Category Manager FIA κ.α.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ