18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος στο Live News για μετάλλαξη Όμικρον, υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και πρόστιμα

Για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού μίλησε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος στο Live News. Παράλληλα, ο καθηγητής πνευμονολογίας αναφέρθηκε και στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις ηλικίες άνω των 60 ετών και τα πρόστιμα.

Στη συνέντευξη του στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο πνευμονολόγος, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, και γι’ αυτό τον λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως πρόκειται για ένα «στέλεχος ανησυχίας».

Εξήγησε ότι η νεότερη μετάλλαξη του κορονοϊού – η Όμικρον – έχει αρκετές μεταλλάξεις στη μορφοποίησή του, εξηγώντας πως το στέλεχος «Δέλτα» είχε δύο μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδα, ενώ αυτό έχει δέκα!

«Έχουμε και άλλα στελέχη με αρκετές αλλαγές, αλλά δεν επικράτησαν», συνέχισε, ωστόσο ο κ. Βασιλακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα δεν υπάρχουν αποδείξεις για τη μεταδοτικότητά του ή την ικανότητά του να ξεπερνά την ανοσοποίηση των εμβολίων.

Το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή παραμένει το στέλεχος «Δέλτα», τόνισε ο καθηγητής πνευμονολογίας, σημειώνοντας πως τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κινούνται σε θετική κατεύθυνση:

«Θα ήθελα να παρακαλέσω τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν και να μην πληρώσει κανείς κανένα πρόστιμο», ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος, παρομοιάζοντας το πρόστιμο για το εμβόλιο με το πρόστιμο που υπάρχει για τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή κράνους στους οδηγούς.

Click4more: Κορονοϊός: Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα 01/12

Τέλος, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος υπογράμμισε πως είναι θετική η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να γίνεται ο αναμνηστικός εμβολιασμός στους τέσσερις μήνες, αντί για τους έξι που ισχύει τώρα.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

πηγή: MEGA

To άρθρο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος στο Live News για μετάλλαξη Όμικρον, υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και πρόστιμα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ