3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ιατρική Βουνού και φέτος στο Καρπενήσι. Εκπαιδεύτηκαν σε έρευνα και διάσωση, απεγκλωβισμούς, αντιμετώπιση τραυματιών κ.α. (ΦΩΤΟ)

Ιδανικές συνθήκες έχουν βρει στο Καρπενήσι οι άνθρωποι του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση κρίσεων Υγείας”, της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

από την έντυπη έκδοση

Από την Παρασκευή 17 μέχρι και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, στο Καρπενήσι, μεταπτυχιακοί φοιτητές της ιατρικής, γιατροί, νοσηλευτές, διασώστες, ορειβάτες, οδηγοί βουνού κ.α. συμμετείχαν σε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α) με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Καρπενησίου, το Χιονοδρομικό Κέντρο και το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αναλύθηκε πληθώρα θεμάτων, ανάμεσα στα οποία οι τελευταίες τεχνικές και εξελίξεις σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο βουνό, οι διακομιδές, η αντιμετώπιση κακώσεων από ψύχος, η αντιμετώπιση της υποθερμίας, κρυοπαγημάτων, η έρευνα και διάσωση θυμάτων από χιονοστιβάδες κ.α. Έγιναν ασκήσεις για την έρευνα και διάσωση θυμάτων από χιονοστιβάδες, απεγκλωβισμός και διάσωση από εναέριο αναβατήρα, καθώς και οι τρόποι μελέτης του πεδίου και των καιρικών συνθηκών για την πρόγνωση χιονοστιβάδων.

Από το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας συμμετείχαν 19 παλιά και νέα μέλη αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις για την αντιμετώπιση ανάλογων καταστάσεων έρευνας-διάσωσης και παροχής Πρώτων βοηθειών σε θύματα από ατυχήματα σε ορεινούς όγκους, φαράγγια κλπ. «Εκ μέρους των μελών της ομάδας μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά την Ιατρική σχολή Αθηνών για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη προς την ομάδα μας», αναφέρει σχετικά το ΕΔΣΕ.

Οι φωτογραφίες είναι του Κώστα Καλτσά

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ