28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ιατρικός Σύλλογος Ευρυτανίας: “Οι πολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ιατρικού κόσμου και να εμβολιαστούν”

Να ακολουθήσουν οι πολίτες το παράδειγμα του ιατρικού κόσμου της Ευρυτανίας, προτρέπει ο τοπικός Ιατρικός Σύλλογος, η πλειοψηφία του οποίου είναι πλήρως εμβολιασμένη.

Σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας, την οποία υπογράφει η πρόεδρος κα Νεκταρία Χαλκιά (ένθετη φωτο), αναφέρονται τα εξής:

“Την Τρίτη 13/07/2021, μετά από πρόσκληση του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κωνσταντίνου Κοντογεώργου, ο Ιατρικός Σύλλογος Ευρυτανίας  παραβρέθηκε σε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Καρπενησίου με αφορμή την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα.

Η Πρόεδρος του Ι.Σ.Ε., που εκπροσώπησε το Δ.Σ., αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, καλωσόρισε τον Υπουργό και τόνισε την έκπληξή της που αν και βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός τετάρτου κύματος, ο Ιατρικός Σύλλογος έχει για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας κληθεί να έχει θέση και λόγο σε μία τέτοια συνάντηση.

Εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι γενικότερα, ενώ μπορούσαν και ήθελαν να συνδράμουν, βγήκαν τελείως εκτός σχεδιασμού, διαχείρισης και αντιμετώπισης της πανδημίας. Τόνισε ότι ο Ι.Σ.Ε. όλο αυτό το διάστημα, ως όφειλε, ήταν κοντά στα μέλη του και στους πολίτες, ενημερώνοντας με δελτία τύπου για τα μέτρα προστασίας, τη λειτουργία των ιατρείων και τη δράση του Συλλόγου γενικότερα.

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ιατρών του Συλλόγου (νοσοκομειακοί και ιδιώτες Ιατροί) δείχνοντας πάνω από όλα αίσθημα ευθύνης προς το κοινωνικό σύνολο, αλλά και εμπιστοσύνη προς την επιστήμη, εμβολιάστηκε  με τις πρώτες δόσεις εμβολίου που κατέφθασαν στο εμβολιαστικό μας κέντρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη συνδρομή των υπευθύνων του κέντρου, οι ιδιώτες ιατροί ήταν οι πρώτοι πανελλαδικά ιδιώτες στους οποίους χορηγήθηκε το εμβόλιο. Ενημέρωσε τον Υπουργό ότι έχει αναλάβει δράση για την προσπάθεια ενίσχυσης του προγράμματος εμβολιασμού,  μέσα από ενημερωτική συνέντευξη που δόθηκε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και με έντυπο υλικό που προτρέπει τους πολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ιατρικού κόσμου και να εμβολιαστούν.

Στο πλαίσιο αναλυτικής συζήτησης που ακολούθησε  τονίσθηκε η αναγκαιότητα επανασχεδιασμού των τρόπων που κλείνονται τα ραντεβού και τον ενεργό ρόλο που θα πρέπει να έχουν οι Ιατροί στον προγραμματισμό των εμβολίων, αφού προηγηθεί η σύσταση ανάλογα με το ιατρικό ιστορικό του καθενός.

Ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι η πλειοψηφία των Ιατρών από τα ιατρεία τους έχουν κάνει χιλιάδες δόσεις εμβολίων, χωρίς να έχουν πιάσει βελόνα και σύριγγα στα χέρια τους, επικοινωνώντας και συστήνοντας ανεπιφύλακτα, βασιζόμενοι σε επιστημονικά δεδομένα, τον άμεσο και χωρίς επιφύλαξη εμβολιασμό ως το μόνο αποτελεσματικό μέσο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Τέλος ο Ι.Σ.Ε. επικροτεί την προσπάθεια των Κινητών Μονάδων Εμβολιασμού ως το πιο πρόσφορο μέσο διευκόλυνσης των πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση στα εμβολιαστικά κέντρα του νομού μας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΑΛΚΙΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΤΣΟΛΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ