4 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Ιατρικός Σύλλογος Ευρυτανίας: “Οι πολίτες να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης” – Συστήνει εφαρμογή των μέτρων & αποφυγή πανικού

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ευρυτανίας, με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού στην Ευρυτανία, υπενθυμίζονται σε πολίτες και ιατρικό προσωπικό τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται.

Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες μόνο των ειδικών, «αγνοώντας τους πάσης φύσεως ‘συνομωσιολόγους’ που από τη μία ημέρα στην άλλη έγιναν ειδικοί ‘λοιμωξιολόγοι’» αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Ιατρικός Σύλλογος Ευρυτανίας και καλεί άπαντες να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης. Κρίσιμη παράμετρος τα εκτεταμένα τεστ σε τοπικό επίπεδο.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

«Με αφορμή την απειλητική εμφάνιση της επιδημίας του ιού SarsCov 2 στην μέχρι τώρα σχεδόν αλώβητη περιοχή μας, ο Ιατρικός Σύλλογος Ευρυτανίας θα ήθελε να επισημάνει τα εξής: Τα κρούσματα δεν είναι πλέον μία απλή είδηση στα ΜΜΕ, αλλά αποτελούν μια καθημερινή πραγματικότητα στη μικρή κοινωνία μας. Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά εγκυμονεί ο κίνδυνος η κατάσταση να επιδεινωθεί με την επικράτηση χαμηλότερων θερμοκρασιών.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης ακούγοντας μόνο τους ειδικούς και αγνοώντας τους πάσης φύσεως «συνομωσιολόγους» που από τη μία ημέρα στην άλλη έγιναν «ειδικοί λοιμωξιολόγοι».

Οι πολίτες οφείλουν

-να επιδείξουν τη μέγιστη ατομική ευθύνη τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας (σωστή χρήση μάσκας προσώπου, τήρηση αποστάσεων με αποφυγή συγχρωτισμού, σχολαστική υγιεινή των χεριών).

-να προστατεύουν και να μειώσουν τις επαφές με τις ευπαθείς ομάδες. -να προσέρχονται στο Νοσοκομείο μόνο για σοβαρούς λόγους και στα Ιατρεία με προγραμματισμένο ραντεβού, αναφέροντας τυχόν ύποπτη συμπτωματολογία (Πυρετός, Βήχας, Πονόλαιμος, Κόπωση, Μυαλγίες, Απώλεια γεύσης και όσφρησης).

-να μη προσέρχονται στις εργασίες τους και να απομονώνονται από τις κοινωνικές δραστηριότητες αν εμφανίσουν ύποπτη συμπτωματολογία.

να μη στοχοποιούν και να μη στιγματίζουν τους νοσούντες και τις οικογένειές τους.

-οι νοσούντες να διευκολύνουν στην ιχνηλάτηση των επαφών τους και να τηρούν αυστηρά τα μέτρα απομόνωσής τους.

Από την πλευρά μας οι Ιατροί οφείλουμε να ενημερώνουμε σωστά, χωρίς να δημιουργούμε πανικό. Να είμαστε υποδειγματικοί στην τήρηση των μέτρων προστασίας, στην τήρηση των ραντεβού των ιατρείων, τη σωστή υγιεινή των χώρων, στον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό ακόμη και όταν δεν εξετάζουμε ύποπτα περιστατικά. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους ασθενείς μας και να προφυλάξουμε τα Δημόσια Υγεία.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ θα πρέπει να συνεχιστούν σε Υπηρεσίες, Σχολεία, Αθλητικές Ομάδες και εργασιακούς χώρους προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για την εξέλιξη της επιδημίας στην περιοχή μας. Ας είμαστε αισιόδοξοι μέχρι οι επιστήμονες να έχουν στη διάθεσή τους ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ