13 Αυγούστου 2022

ΜΕΝΟΥ

Ικαρία: Κάλεσμα σε κινητοποίηση κατά των εξετάσεων PISA

Την Τετάρτη 18/5, στις 9.00 το ΥΠΑΙΘ έχει προγραμματίσει τις μαθητικές εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα σε 300 Δημοτικά και 300 Γυμνάσια της χώρας μας. Ένα από αυτά είναι και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ραχών, στον Άγιο Πολύκαρπο.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης Ικαρίας Φούρνων καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και τοπικούς φορείς έξω από το σχολείο ώστε να ακυρωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης και όπως αναφέρει:
“Ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) και η κυβέρνηση, με εργαλείο τους τις εξετάσεις PISA βάζουν την εκπαίδευση στη ζυγαριά κόστους –κέρδους, οδηγώντας την έτσι σε μεγαλύτερη υποβάθμιση. Στόχος τους είναι η κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών.
Κόντρα στην πολιτική εκφοβισμού και καταστολής, αφού για ακόμα μια φορά γίνεται προσπάθεια να ποινικοποιηθεί το δικαίωμα μας στην απεργία και στη στάση εργασίας, απαντάμε συλλογικά και μαζικά!
Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ικαρίας Φούρνων κηρύττει 3ωρη στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς που θα παραστούν στην συγκέντρωση ή θα πραγματοποιήσουν ενημερώσεις για τις εξετάσεις PISA έξω από τα σχολεία τους την ίδια ώρα.”

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy